Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αποκρατικοποίηση ΟΛΠ: Αλλάζουν «ρότα» στις Βρυξέλλες

samaras-cosco

Δόθηκαν οι ... πρέπουσες εξηγήσεις και λύθηκε η «παρεξήγηση». Ο λόγος για την άποψη που είχα σχηματίσει οι αρμόδιοι των Βρυξελλών που είχαν «σκύψει» πάνω από τη συμφωνία μεταξύ ΟΛΠ-PCT SA (COSCO)για την συμφωνία στην οποία έχουν καταλήξει και η οποία αφορά σε μεγάλη επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και προοίμιο για την συμμετοχή της Κινεζικών συμφερόντων εταιρίας στις διαδικασίες περεταίρω αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται και το ΑΠΕ στις Βρυξέλλες ο υπουργός Μ. Βαρβιτσιώτης ενημέρωσε υψηλόβαθμα στελέχη των διευθύνσεων Ανταγωνισμού, Μεταφορών και Συγκοινωνιών και Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών ευθείς αμέσως μετά την ενημέρωση των ομολόγων του και του κολεγίου επιτρόπων για την πολιτική στη ναυτιλία που θα ασκήσει η Ελλάδα στο πρώτο εξάμηνο του 2014. Γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να εκφραστεί η εκτίμηση, ότι η αποκρατικοποίηση του ΟΛΠ πρέπει να προχωρήσει. Μάλιστα διευκρινίστηκε ότι η συμφωνία της φιλικής διευθέτησης ΟΛΠ-ΣΕΠ θα πρέπει να διατυπωθεί σε τεχνικό επίπεδο ανάλογο των προδιαγραφών της ΕΕ.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι το "theseanation" είχε «σημειώσει» τη νομική διάσταση του όλου ζητήματος ως προς τη μορφοποίηση των κειμένων πράγμα που αποτελούσε και αποτελεί αντικείμενο των αρμοδίων νομικών εκπροσώπων και από τις δύο πλευρές.

Ουσιαστικά και με βάση τα ανωτέρω οι Βρυξέλλες φαίνεται ότι πλέον αλλάζουν στάση ως προς το θέμα της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ δεδομένου ότι η ελληνική πλευρά στις συναντήσεις που έχουν συμβεί σε όλα τα επίπεδα με τρόικα αλλά και κυβερνητικούς παράγοντες κρατών μελών της ΕΕ έχουν σημειώσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στις ελληνικές προσπάθειες από την μέχρι σήμερα «διγλωσσία» των «δανειστών» απέναντι στις αποκρατικοποιήσεις για την καθυστέρηση των οποίων (μεταξύ των οποίων και του ΟΛΠ) η Ελλάδα εγκαλείται...

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter