Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε ρότα προσέγγισης ΟΛΠ-COSCO με την επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά

001688379 δεξαμενές ΟΛΠ

Στη συμφωνία μεταξύ κινεζικής και ελληνικής κυβέρνησης να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία του Πειραιά οι υπεραξίες από τη λειτουργία του λιμανιού αποδίδεται η «στροφή» που επιχειρεί η διοίκηση του ΟΛΠ-COSCO.

Οι πρώτες ενδείξεις για τη νέα ρότα ήρθαν από την πρόσφατη συνάντηση του νέου προέδρου Yu Zenggang με τους ιδιοκτήτες ναυπηγιών μονάδων του Περάματος, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά και του εκπροσώπου του ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΠ κ. Αθ. Λιάγκου, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά. Στον τελευταίο έχει ανατεθεί πλέον ο έλεγχος της πορεία του master plan στοιχεία του οποίου φαίνεται να είναι υπό αναθεώρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες στην υπό αναθεώρηση μεθοδολογία βρίσκεται η ανάπτυξη του νέου cruise terminal, το οποίο είχε ως γνωστόν προκαλέσει αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων της Πειραϊκής. Το ενδιαφέρον είναι ότι αν και ο διαγωνισμός για την κατασκευή της προβλήτας έχει ολοκληρωθεί και ανατεθεί σε συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία, αναμένεται να επαναληφθεί με «άνωθεν» εντολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι γύρω από το θέμα του νέου cruise terminal έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σενάρια ένα εκ των οποίων θέλει την αναμόρφωση του βασικού σχεδιασμού καθώς, πάντα κατά τα σενάρια, δεν φαίνεται να βγαίνουν οι αρχικοί υπολογισμοί για την ανάπτυξη home porting που ενδεχομένως συμπαρασύρουν στον αναπροσδιορισμό και άλλους σχεδιασμούς που ενυπάρχουν στο master plan αλλά στην «αρχική τους μορφή», όταν είχαν ανακοινωθεί, είχαν προκαλέσει τη δυσφορία της επιχειρηματικής κοινότητας του Πειραιά. Εικάζεται ότι ο ΟΛΠ-COSCO θα δώσει περισσότερη βαρύτητα στο εμπορικό λιμάνι περισσότερο του επιβατικού εντείνοντας παράλληλα το «πλησίασμα» με την επιχειρηματική, και όχι μόνο, κοινότητα του Πειραιά το οποίο και άρχισε με την υπογραφή μνημονίου τον περασμένο μήνα στις εγκαταστήσεις του ΟΛΠ-COSCO μεταξύ του COSCO SHIPPING Charity Foundation και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού χάρη στο οποίο ενεργοποιήθηκε το δωδεκάμηνης διάρκειας πρόγραμμα «Children Included αλλά και συνεχίστηκε με την πρόσφατη συνάντηση με τους ιδιοκτήτες ναυπηγιών μονάδων του Περάματος.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter