Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ι. Πλακιωτάκης: Απαρχή νέων Κινεζικών επενδύσεων το master plan της ΟΛΠ- COSCO

0COSCO YNNP

Απαρχή νέων Κινεζικών επενδύσεων σε τομείς της ελληνικής οικονομίας αποτελεί το master plan της ΟΛΠ- COSCO το οποίο έγκαιρα εγκρίθηκε όπως ανέφερε νωρίτερα απόψε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ι. Πλακιωτάκης λίγο μετά την ολοκλήρωση συνάντησης που είχε στο ΥΝΝΠ με τον πρόεδρο της COSCO κ. Xu Lirong.

Αναφερόμενος στην συνάντηση ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι η υποδοχή του προέδρου της COSCO ήταν μία μικρή ανταπόδοση της θερμής φιλοξενίας που έτυχε στην Κίνα με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη για να σημειώσει με έμφαση ότι η κυβέρνηση αυτή στην πράξη επιθυμεί τις επενδύσεις κάτι που κατέστη σαφές, όπως είπε, με την έγκαιρη έγκριση του master plan της ΟΛΠ- COSCO. Αυτή η επένδυση, είπε, σηματοδοτεί και την έναρξη μίας νέας εποχής στις ελληνοκινεζικές σχέσεις όσι μόνο στο λιμάνι του Πειραιά αλλά και σε ευρύτερες δραστηριότητες προς όφελος και των δύο κρατών και φυσικά και των δύο λαών. Είχαμε, συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης, την ευκαιρία με τον πρόεδρο της COSCO να συζητήσουμε και για συνεργασία και σε άλλους τομείς που συνάδουν με τις ναυτιλιακές δραστηριότητες όπως του τομέα κατασκευών ναυτιλιακού εξοπλισμού. Τώρα που οι Έλληνες πλοιοκτήτες επενδύουν στα Κινεζικά ναυπηγεία, ήρθε η ώρα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, και τα Κινεζικά ναυπηγεία να υποδεχθούν τους Έλληνες κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού. Και αυτό, όπως παρατήρησε, αποτελεί μόνο την αρχή καθώς η παρουσία δύο ισχυρών Κινεζικών Τραπεζών και μάλιστα σε παγκόσμια κλίμακα είναι η αρχή για νέες επενδύσεις- συμφωνίες που θα ακολουθήσουν.
Όπως προαναφέρθηκε είχε προηγηθεί σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών μεταξύ της υπό τον πρόεδρο της COSCO κ. Xu Lirong Κινεζικής αντιπροσωπείας και της ηγεσία του ΟΛΠ- COSCO με την υπό τον υπουργό ΝΝΠ κ. Ι. Πλακιωτάκη ελληνικής αντιπροσωπείας στην οποία μετείχαν ο αρχηγός του Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης ανώτατοι αξιωματικοί και φυσικά ο γ.γ. αρμόδιος για θέματα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής Ευ. Κυριαζόπουλος.
Στο εθιμοτυπικό μέρος ο υπουργός Ναυτιλίας μετά το πέρας της σύσκεψης προσέφερε στον πρόεδρο της COSCO ένα πίνακα του ζωγράφου Κωνσταντίνου Βολανάκη που απεικονίζει πλοία και δημιουργήθηκε με αφορμή την κατασκευή του Ισθμού της Κορίνθου.
Ο κ.Xu Lirong από την πλευρά του προσέφερε στον υπουργό Ναυτιλίας μία κινεζική βεντάλια με τον κ.Πλακιωτάκη να απαντά χαριτολογώντας, ότι"φέρνει τον αέρα των επενδύσεων".
Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος προσέφερε στον πρόεδρο της COSCO τον θυρεό του ΛΣ, αναφέροντας ότι Σώμα φέτος στην Ελλάδα γιορτάζει τα 100 χρόνια λειτουργίας.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter