Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

D day για το master plan της ΟΛΠ-COSCO

cosco1 3 thumb large

D day η αυριανή για το master plan της ΟΛΠ-COSCO καθώς το μεσημέρι έχει προσδιοριστεί να συνεδριάσει η Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) προκειμένου να αποφασίσει τελικά επί των δύο εκκρεμούντων θεμάτων ένα εκ των οποίων η τέταρτη προβλήτα.

Από την αυριανή απόφαση της ΕΣΑΛ αναμένεται η δρομολόγηση της υλοποίησης των επενδύσεων που προβλέπονται στο εν λόγω σχέδιο και οι οποίες συζητήθηκαν μέχρις εξαντλήσεως και οι οποίες θα προσδώσουν δυναμική στο λιμάνι να διεκδικήσει με ίσους όρους την τρίτη-τέταρτη θέση στην κατάταξη των ευρωπαϊκών λιμένων. Να σημειωθεί ότι γύρω από το master plan της ΟΛΠ-COSCO και ιδιαίτερα για επι μέρους θέματά του έχει αναπτυχθεί πολιτικό και παραπολιτικό παρασκήνιο με τον επενδυτή να έχει υποδείξει μια «ιδιάζουσα» ψυχραιμία που προσομοιάζει στην μυθική διάσταση της «υπομονής δράκων» της Κινεζικής μυθολογίας. Παράλληλα γεγονός πανθομολογούμενο μεταξύ των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων είναι ότι η καθυστέρηση της υλοποίησης του master plan στερεί θέσεις εργασίας σε όλα τα επίπεδα και σε όλο το εύρος του «λιμενικού cluster» τις οποίες έχει ανάγκη η πειραϊκή οικονομία. Τούτου δοθέντος η κατάληξη της αυριανής συνεδρίασης προσλαμβάνει ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος καθώς θα εκπέμψει μήνυμα για το αν η Ελλάδα υπό την παρούσα κυβέρνηση βρίσκεται στη σωστή ρότα για την προσέλκυση επενδύσεων.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter