Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έληξε η κινητοποίηση στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά

olp 64

Στους κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει σταδιακά το λιμάνι καθώς πριν από λίγο έληξε η κινητοποίηση των μελών της ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π, τα οποία είχαν αποκλείσει τις πύλες εισόδου - εξόδου στο εμπορικό λιμάνι.

Από το πρωί είχαν μπλοκαριστεί φορτηγά τα οποία επρόκειτο να βάλουν ή να βγάλουν εμπορευματοκιβώτια ενώ οι προβλήτες λειτουργούσαν κανονικά ως προς τις φορτο-εκφορτώσεις εμπορευματοκιβωτίων που είχαν εναποτεθεί νωρίτερα της κινητοποίησης.

Η όλη διαδικασία σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων οδηγήθηκε στον συγκεκριμένο αποτέλεσμα της άρσης της κινητοποίησης χάρη στο αρραγές μέτωπο των φορέων που συνυπέγραψαν την επιστολή η οποία ως γνωστόν υπεβλήθη στον πρωθυπουργό αλλά και στους συναρμόδιους υπουργούς.

Οι φορείς σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις που ακολούθησαν της γνωστοποίησης της λήξης της κινητοποίησης είναι η απόφαση τους να στηρίξουν παντοιοτρόπως την ανάπτυξη του λιμανιού και άρα και τα καλύτερα επίπεδα εξυπηρέτησης τα οποία έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν.

Τριμερής συνάντηση

Της λήξης της κινητοποίησης προηγήθηκε τριμερής συνάντηση μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας , Εργασίας και της DPort κατά την οποία διευκρινίστηκε ότι τα αιτήματα που είχαν θέσει τα μέλη της ΕΝ.Ε.Δ.Ε.Π, εμπίπτουν σε θέματα νομοθεσίας και απαιτούν ρυθμίσεις για τις οποίες έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα εξεταστούν εν ευθέτω χρόνω. Εκ της διαδικασίας κατέστη σαφές ότι η DPort ακολουθεί πιστά την κείμενη νομοθεσία.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter