Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Επόμενο βήμα» η Δημόσια Αρχή Λιμένων για το master plan του ΟΛΠ

kroyziera pireas 053

Στην επικείμενη συνεδρίαση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον αναφορικά με την «τύχη» του master plan που είχε παρουσιάσει ο ΟΛΠ το οποίο και προέβλεπε σειρά αναπτυξιακών έργων η υλοποίηση των οποίων θα βελτιώσουν την «εικόνα» του πρώτου λιμανιού και θα προσδώσουν δυναμική για τον τομέα της κρουαζιέρας.


Ωστόσο το master plan δεν έτυχε και της πλέον «ένθερμης υποδοχής» στην ευρεία σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με τη συμμετοχή δημάρχων της περιοχής, εκπροσώπων επιμελητηρίων και του εμπορικού συλλόγου. Πέραν της διαπιστώσεως ότι ο χρόνος της διαβούλευσης που δόθηκε από τη διοίκηση του ΟΛΠ αναφορικά με τις προτάσεις για το master plan είναι ανεπαρκής, διατυπώθηκαν και ενστάσεις επι της βασικής του φιλοσοφίας. Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν όταν ο ΟΛΠ ήταν υπό τον απόλυτο κρατικό έλεγχο είχαν διατυπωθεί ανάλογες κατά περίπτωση ενστάσεις στους τότε σχεδιασμούς για την αξιοποίηση της «παγόδας» , των «αργούντων» αποθηκών που στόχο είχαν και τότε να ενδυναμώσουν την εικόνα του λιμένα προς όφελος της κρουαζιέρας και της τοπικής οικονομίας.
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ, στην εν λόγω σύσκεψη τονίστηκε επίσης ότι η διοίκηση του ΟΛΠ θα πρέπει να καταθέσει τις μελέτες που αφορούν τον κατασκευαστικό τομέα, το κυκλοφοριακό και το περιβάλλον, ενώ κάποιοι διαφώνησαν με τις μεγάλης κλίμακας εμπορικές δραστηριότητες που αναμένεται να αναπτυχθούν στο λιμάνι. Επισημάνθηκε επίσης ότι κτίρια και ξενοδοχεία που θα κατασκευαστούν μέσα θα πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τους πολεοδομικούς κανονισμούς της πόλης, ενώ ζητήθηκε να προχωρήσει και η κατασκευή Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Αναφορικά με τις αποθήκες Logistics που προβλέπεται να κατασκευαστούν στο Ικόνιο, ορισμένοι από τους συμμετέχοντες ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα αναπτύσσεται μέσα στον αστικό ιστό, ενώ εξετάστηκε και η κατασκευή επισκευαστικού προβλήτα μεγάλων γιοτ στην περιοχή Γ1.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση του ΟΛΠ απέστειλε επιστολή προς τα αρμόδια υπουργείο Ναυτιλίας και Οικονομικών, αναφέροντας ότι υπεύθυνη αρχή για την παρακολούθηση της σύμβασης παραχώρησης είναι η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων και ότι η Δημόσια Αρχή Λιμένος δεν έχει αρμοδιότητα να διαβουλευθεί για το θέμα του master plan.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter