Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παραδόθηκε στη Cosco, η νέα προβλήτα πετρελαιοειδών του ΟΛΠ

cosco olp provlita

Σε πλήρη ενέργεια τίθεται η νέα προβλήτα πετρελαιοειδών του ΟΛΠ που παραδόθηκε χθες από την τεχνική εταιρεία ΤΕΚΑΛ, που ανέπτυξε το έργο που κόστισε 140 εκατ ευρώ, γεγονός που δημιουργεί νέα δυναμική στον τομέα των καυσίμων για το λιμάνι.

Τεχνικά ο νέος προβλήτας πετρελαιοειδών, που οριοθετείται στο νότιο μέτωπο του Προβλήτα ΙΙΙ στο ΣΕΠ, έχει συνολικό εμβαδόν πλέον των 12.800 τ.μ. και συνολικό μήκος θαλάσσιου μετώπου άνω των 400 μ. ενώ διαθέτει τρεις σταθμούς φορτοεκφόρτωσης, που εξυπηρετούν τρεις εταιρείες πετρελαιοειδών μέσω τερματικού σταθμού. Πρόκειται για ένα τεχνολογικά σύγχρονο έργο τόσο για τη χώρα, όσο και σε επίπεδο Βαλκανίων, καθώς πληροί τις υψηλότερες διεθνείς προδιαγραφές και αξιοποιεί τις πλέον σύγχρονες αυτόματες λειτουργίες.

Το έργο πληροί τις αυστηρότερες των προδιαγραφών για την προστασία του περιβάλλοντος ενώ οι σωληνώσεις και ο μηχανολογικός εξοπλισμός υπερκαλύπτουν ακόμη και τα αμερικανικά πρότυπα. Επίσης διαθέτει υπερσύγχρονη αίθουσα ελέγχου και από τα πλέον εξελιγμένα συστήματα πυρόσβεσης .

Η εγκατάσταση είναι η μόνη εγκατάσταση που θα διακινεί πλήθος πετροχημικών προϊόντων όπως: Βενζίνες - Unleaded Gasoline, Marine Gas Oil, Diesel, Fuel oils, Mineral Oils και χημικά προϊόντα. "Το συγκεκριμένο έργο αποτέλεσε ακόμα μία πρόκληση για την εταιρεία μας.

Η ολοκλήρωση του νέου προβλήτα πετρελαιοειδών, σηματοδοτεί τη στρατηγική επιλογή της εταιρείας για δυναμική παρουσία στον τομέα των ενεργειακών έργων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό", δήλωσε ο πρόεδρος της ΤΕΚΑΛ κ. Παναγιώτης Ψαλτάκος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter