Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πέρασε από την Βουλή ο κυρωτικός νόμος –Επίσημα ο ΟΛΠ στην COSCO (UPD)

cosco piraeus 600 1

«Τίτλοι τέλους» και μάλιστα με ευτυχή έκβαση για την COSCO ,όπως νωρίτερα το “theseanation”ανέφερε, έπεσαν απόψε με την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας και με μικρές «απώλειες» στο άρθρο 10 ,το θρίλερ που ξεκίνησε χθες στην Βουλή με το θέμα της κύρωσης της σύμβασης της COSCO ύστερα από τις διαφοροποιήσεις που εντοπίστηκαν στο βασικό κείμενο.

Νωρίτερα απόψε στην ολομέλεια, που επεκύρωσε κατα πλειοψηφία τον κυρωτικό νόμο, ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίστας υπεραμύνθηκε των τροποποιήσεων στα άρθρα του κυρωτικού νόμου αλλά και του συνολικού νομοσχεδίου με τις οποίες και «έκλεισε το θέμα» επί του οποίου κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταύρωσαν τα ξίφη τους σχετικά με τους χειρισμούς ενός μείζονος σημασίας θέμα για την ελληνική οικονομία αλλά και για την εικόνα της χώρας αναφορικά με το επενδυτικό περιβάλλον.

Με αυτά τα δεδομένα θεωρείται σίγουρο ότι αύριο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Κίνα έχοντας «στις αποσκευές» του το ψηφισμένο κείμενο καθώς την προσεχή Τετάρτη είναι προγραμματισμένη, μεταξύ άλλων, η συνάντηση του με τη ηγεσία της COSCO.

Ο πρωθυπουργός θα επιδιώξει να πείσει την Κινεζική πλευρά να υποστηρίξει και άλλες μεγάλες επενδύσεις Κινεζικών συμφερόντων σε τομείς της ελληνικής οικονομίας και πέραν των τομέων που η Κινεζική πλευρά έχει εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον. Τα επόμενα «στοιχήματα» σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων των χρηστών των παραγωγικών τάξεων αλλά και των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων το Θριάσιο αλλά και το «σιδηροδρομικό» ζήτημα της διασύνδεσης των λιμένων με το διεθνές δίκτυο.

Την ικανοποίησή τους για τις σημαντικές διορθωτικές παρεμβάσεις στη σύμβαση παραχώρησης, στις οποίες προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, είχαν εκφράσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, στελέχη της κινεζικής COSCO.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ουδέποτε τέθηκε θέμα εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων, αλλά ούτε αλλαγής αναφορικά με την ισχύ του Γενικού Κανονισμού Εργασίας, που θα μπορεί να αλλάζει με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και έπειτα από διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των συνδικάτων.

Στον Πειραιά νέες γερανογέφυρες

Στο μεταξύ τρείς από τις πέντε συνολικά γερανογέφυρες super super post panamax, με το πλοίο Zhen Hua 26, αφίχθησαν το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της PCT SA

Oι νέες γερανογέφυρες, θα βοηθήσουν στην αύξηση της ετήσιας δυναμικότητας των κοντέινερ στο σταθμό της COSCO καθώς θα μπορούν να εξυπηρετούν πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έως 22.000 teu. Οι νέες γερανογέφυρες θα χρησιμοποιηθούν από την PCT SA στο δυτικό τμήμα του προβλήτα ΙΙΙ που βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter