Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κεδίκογλου προς Δρίτσα: Αποσαφηνίστε ποιες αρμοδιότητες του ΟΛΠ περιέρχονται στην Αρχή Λιμένα Πειραιά

olp 64

Να δώσει σαφείς απαντήσεις σχετικά με το σχέδιο νόμου που αφορά στην ίδρυση Δημόσιας Αρχής Λιμένα Πειραιά (ΔΑΛΠ) ζητά από τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θεόδωρο Δρίτσα ο Σίμος Κεδίκογλου και πιο συγκεκριμένα να αποσαφηνίσει, ποιο είναι το σύνολο των αρμοδιοτήτων και των εννόμων σχέσεων της ΟΛΠ ΑΕ, που περιέρχονται στη ΔΑΛΠ, «ως οιονεί καθολικού διαδόχου της».
Σε επίκαιρη ερώτησή του υπογραμμίζει, ότι η επιμονή του κ. Δρίτσα μετά την «πανηγυρική» υπογραφή της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης από τον Πρωθυπουργό, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις του, καθώς η ίδρυση της ΔΑΛΠ χαρακτηρίζεται ως προσπάθεια για «επανακρατικοποίηση» της ΟΛΠ ΑΕ δια της πλαγίας οδού.
Ακολουθεί αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση:
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς :
1. Τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρο Δρίτσα
Με επιφυλακτικότητα και προβληματισμό αντιμετωπίζεται από τους επενδυτές αλλά και από το σύνολο της ναυτιλιακής αγοράς, το σχέδιο νόμου που προωθεί το Υπουργείο Ναυτιλίας, για την ίδρυση Δημόσιας Αρχής Λιμένα Πειραιά (ΔΑΛΠ).
Η επιμονή σας, λίγες ημέρες μετά την «πανηγυρική» υπογραφή της συμφωνίας ιδιωτικοποίησης από τον Πρωθυπουργό, εγείρει σοβαρά ερωτηματικά ως προς τις προθέσεις σας, καθώς η ίδρυση της ΔΑΛΠ χαρακτηρίζεται ως προσπάθεια για «επανακρατικοποίηση» της ΟΛΠ ΑΕ δια της πλαγίας οδού.
Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε θεατές σε ένα θέατρο του παραλόγου όσον αφορά στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων μετά και τις δηλώσεις σας, οι οποίες είναι σε πλήρη αντιδιαστολή με αυτές του πρωθυπουργού, που χαρακτήρισε τη συμφωνία για τον ΟΛΠ «ως αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων».
Δεδομένου, ότι έχετε επανειλημμένα εκφράσει, εμμέσως πλην σαφώς, τη διαφωνία σας με την παραχώρηση του ΟΛΠ και έχετε ανοίξει «μέτωπο» αντιπαράθεσης ισχυριζόμενος, μεταξύ άλλων, ότι το ΤΑΙΠΕΔ «λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, είναι παράλληλη εξουσία, πρέπει να περιοριστεί» μη διευκολύνοντας την όλη διαδικασία, εύλογα τίθεται το ερώτημα, ποια ανάγκη εξυπηρετεί η σύσταση της ΔΑΛΠ, η οποία να σημειωθεί, ότι δεν αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση, καθώς αυτό που προβλέπεται είναι να καταστεί λειτουργική και ανεξάρτητη Αρχή η υπάρχουσα Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων και όχι να ιδρυθεί μία νέα, που θα βρεθεί και σε πλήρη επικάλυψη αρμοδιοτήτων με τον ιδιώτη παραχωρησιούχο.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποιο είναι το σύνολο των αρμοδιοτήτων και των εννόμων σχέσεων της ΟΛΠ Α.Ε που περιέρχονται στη ΔΑΛΠ, «ως οιονεί καθολικού διαδόχου της»;
Πηγή: portcity.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter