Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΜΥΛΕ: Μεγάλο ξεπούλημα η υπόθεση ΟΛΠ –UPD

omyle kinitopoiisi 9Έτοιμη να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο «ξεπούλημα» - όπως χαρακτηρίζει – του ΟΛΠ, δηλώνει με νέα ανακοίνωση της η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ). Στην εν λόγω ανακοίνωση, εξαπολύει νέες βολές κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για οικονομικό σκάνδαλο , μυστικές διαπραγματεύσεις και δήθεν κατάθεση νέων προσφορών.

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η χθεσινή ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ απεικονίζει το σκοτεινό παρασκήνιο, το οποίο εκτυλίχθηκε τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα τον τελευταίο μήνα σχετικά με την πώληση του ΟΛΠ.
Απόκρυψη της μιας και μοναδικής προσφοράς, αυτής της COSCO, μυστικές διαπραγματεύσεις και δήθεν κατάθεση νέων προσφορών και τελικά το μεγάλο ξεπούλημα διανθισμένο με πολλά παραμύθια.

Άλλωστε, μόλις πρόσφατα, ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης ήταν τόσο αποκαλυπτικός. Η επίσκεψή του στην ΣΕΠ (COSCO) και εν συνεχεία η μετάβαση του κ. Δραγασάκη στο Πεκίνο είχαν σαν στόχο να αγοράσει η Κίνα ελληνικά ομόλογα. Όμως, όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, ένα τηλεφώνημα από το Βερολίνο σταμάτησε την Κίνα να προχωρήσει σ' αυτή την κίνηση.

Έτσι και δάνειο από την Κίνα δεν πήραμε και το Λιμάνι «τζάμπα» τους το δίνουμε.

Πέρα από την γενική πολιτική διαφωνία μας για την πώληση των Λιμανιών εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα :

1. Γίνεται σύνδεση της πώλησης του ΟΛΠ με την χρηματιστηριακή αξία της μετοχής, σε μια περίοδο όπου το Χ.Α, αλλά και άλλα χρηματιστήρια βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά. Αυτό αποτελεί οικονομικό έγκλημα σε βάρος του ΟΛΠ.

2. Μεταβιβάζεται ολόκληρος ο Δημόσιος ΟΛΠ έναντι €280,5 εκ. στον ξένο μονοπωλιακό όμιλο της COSCO, σύμφωνα με την αποτίμηση του κρίσιμου 51% των μετοχών από το ΤΑΙΠΕΔ.
Εδώ, στην πολυσπούδαστη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ δεν δίνεται απάντηση σε δύο κρίσιμα ερωτήματα :

1. Πώς πωλείται ολόκληρος ο ΟΛΠ έναντι €280,5 εκ., όταν, σύμφωνα με στοιχεία της Κυβέρνησης, η Καθαρή Παρούσα Αξία (ΚΠΑ) της
παραχώρησης του Προβλήτα ΙΙ και εν συνεχεία του Προβλήτα ΙΙΙ ήταν €1,05 δις;

Η COSCO θα αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών (51%) έναντι €280,5 εκ., ενώ θα εισπράττει από την θυγατρική της ΣΕΠ το ενοίκιο της παραχώρησης των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ, το οποίο το 2015 ήταν €38 εκ..

Έτσι, χωρίς να υπολογίζουμε την αύξηση του ανωτέρω ενοικίου, που το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ έχει προϋπολογίσει και η οποία προβλέπεται από την Σύμβαση Παραχώρησης, θα έχουμε κατ' ελάχιστο και με σημερινές τιμές, το εξής αποτέλεσμα :

40 έτη Χ €38 εκ. = €1,520 δις

2. Τι γίνεται με τις παράνομες φοροαπαλλαγές της COSCO, τις οποίες οφείλει στο Ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ;

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και αποτυπώνουν την ΑΛΗΘΕΙΑ. Όλα τα άλλα που αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ για το δήθεν υψηλό τίμημα, τις δήθεν επενδύσεις, που όμως θα χρηματοδοτηθούν από κονδύλια ΕΣΠΑ ή η χορήγηση μερισμάτων στο Δημόσιο από το 16% των μετοχών για πέντε (5) χρόνια, όταν σήμερα το Δημόσιο λαμβάνει μέρισμα για το 74,5% των μετοχών που κατέχει, είναι λογιστικές αλχημείες που στοχεύουν στην συγκάλυψη της αλήθειας.

Η Κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση σε όλα αυτά. Έχει ευθύνη απέναντι στον Πειραϊκό λαό, τους εργαζόμενους και τον Ελληνικό λαό συνολικά. Το ξεπούλημα του Λιμανιού δεν μπορεί να προχωρήσει. Άμεσα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες με φορείς και Αυτοδιοίκηση, τόσο σε νομικό επίπεδο, όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ των εργαζομένων συνεχίζεται.

 

Γ. Γεωργακόπουλος-ΟΜΥΛΕ: Τι έχει να πει ο υπουργός ναυτιλίας και η κυβέρνηση;georgakopoylos omile 0054

20/01/16, 22:28 μ.μ.

Χθες λίγο μετά τη γνωστοποίηση της εξέλιξης του διαγωνισμού του ΟΛΠ, ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γ. Γεωργακόπουλος ,κληθείς από το "theseanation"να σχολιάσει την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, εξαπέλυσε βολές κατά του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και του αρμόδιου κυβερνητικού επιτελείου.

Στη δήλωσή του αναφέρει τα ακόλουθα:

«Όσο και αν το ΤΑΙΠΕΔ με τις μεθοδεύσεις και τις αδιαφανείς διαδικασίες των προηγούμενων ημερών προσπαθεί να αποκρύψει την αλήθεια η πραγματικότητα δεν κρύβεται .

Ξεπουλάνε το δημόσιο λιμάνι του Πειραιά με την μέθοδο του χρηματιστηρίου όταν αυτό βρίσκεται στα τάρταρα αντί 280 εκατομμυρίων. Χαρίζουν τα ετήσια ενοίκια από τον προβλήτα ΙΙ, ΙΙΙ (38 εκατομμύρια το 15) για σαράντα χρόνια .

Ενώ αναφέρονται σε θεωρητικές επενδύσεις. Τέτοιο ξεπούλημα δεν έχει προηγούμενο.

Τι έχει να πει επ αυτών ο υπουργός ναυτιλίας και η κυβέρνηση; Η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη από το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά».

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter