Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Θερμό» Σαββατοκύριακο για τον ΟΛΠ

Olp 09988

Τα γεωπολιτικά δρώμενα στο πέταλο της ανατολικής Μεσογείου, η Ρωσο-Τουρκική «κρίση» αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί στον ευρύτερο γεωπολιτικό χώρο σημείο σταθερότητας και πύλη της ΕΕ φαίνεται πως «βάρυναν» αμφίπλευρα για την διεξαγωγή της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ την Δευτέρα 21η τρέχοντος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις η κυβέρνηση σταθμίζοντας τις γενικότερες πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις αλλά και της διαθέσεις του κουαρτέτου των πιστωτών «κλείδωσε» για την προαναφερθείσα ημερομηνία ενώ τα επιτελεία των εταιρειών που ενδιαφέρονται για να καταθέσουν δεσμευτική πρόταση θέτουν την «τελευταία λέξη» στα κείμενα των φακέλων που αναμένεται ότι θα κατατεθούν μέχρι τις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Να σημειωθεί ότι ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση επιθυμούν διακαώς να υπάρξουν περισσότερες των δύο ή κατ ελάχιστον δύο προσφορές προκειμένου ο διαγωνισμός να «προχωρήσει» αλλά και για να υπάρξει ένα «νέο μήνυμα» προς τις αγορές αλλά και στο κουαρτέτο των πιστωτών ότι η Ελλάδα προσδοκά σε επενδύσεις και προχωρά τα συμπεφωνημένα που απορρέουν από τις μνημονιακές της υποχρεώσεις.

Η διεξαγωγή της δεύτερης φάσης του διαγωνισμού, πάντα σύμφωνα με εκτιμήσεις κύκλων των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και των παραγωγικών τάξεων, έρχεται την υστάτη καθώς λιμενικού διαχειριστές και «ναυτιλιακές συμμαχίες» τοποθετούνται εν όψει και της νέας περιόδου που σηματοδοτεί η έλευση του νέου έτους κατά το πρώτο εξάμηνο του οποίου αναμένονται έως και κοσμογονικές εξελίξεις στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων και της συνδεόμενης «αλυσίδας» των logistics.

Μάλιστα περί αυτού διεθνείς επενδυτικοί κύκλοι αλλά και μεγάλες πολυεθνικές παρακολουθούν τα «δρώμενα του Πειραιά» και εν συναρτήσει τα δρώμενα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να διακριβώσουν το βαθμό «ανταπόκρισης» στα ζητούμενα του διεθνούς εμπορίου.

Το οποίο και στοιχίζεται στον άξονα Ασίας-Ευρώπης για τον οποίο η Κίνα έχει «σχεδιάσει» τον Πειραιά ως κόμβο εισόδου-εξόδου στις αγορές της ΕΕ και της Ανατολικής Ευρώπης.

Το Σαββατοκύριακο πάντως αναμένεται «θερμό» εν όψει της Δευτέρας για το ΤΑΙΠΕΔ και τη κυβέρνηση αλλά και για τους συνδικαλιστικούς φορείς των λιμενεργατών που θα έχουν πλέον να «σχεδιάσουν την επόμενη ημέρα» από της τελεσφορίας της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο λιμάνι του Πειραιά και με βάση το πλαίσιο που έχει σχηματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter