Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ολοκληρώθηκε τυπικά η διαβούλευση για τη σύμβαση πώλησης του ΟΛΠ

olp 65

Με ανοικτά ακόμη διάφορα ζητήματα όπως η κατοχύρωση της χρήσης της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και το πορθμείο Πέραμα - Σαλαμίνας ολοκληρώθηκε τυπικά την Κυριακή 15 Νοεμβρίου -ως τότε ήταν η προθεσμία- η διαβούλευση για τη νέα σύμβαση παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις ακόμα συνεχίζονται με τους τοπικούς φορείς να εμφανίζονται αμετακίνητοι ως προς τις διεκδικήσεις τους.
Το αρχικό κείμενο της νέας σύμβασης παραχώρησης είχε δοθεί για διαβούλευση στα τέλη Σεπτεμβρίου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις 26 Νοεμβρίου το ΤΑΙΠΕΔ θα αποστείλει το τελικό κείμενο προς τους ενδιαφερόμενους επενδυτές έχοντας συμπεριλάβει όλες τις συμφωνίες που έχουν γίνει και τις τελευταίες παρατηρήσεις επί του περιεχομένου. Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη ως προς την πορεία των διεκδικήσεων.
Η υποβολή των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών από τους υποψήφιους σχετικά με την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ αναμένεται να γίνει εντός του Δεκεμβρίου
Η κινεζική Cosco, η δανέζικη APM Terminals (θυγατρική της Maersk) και η ICTS από τις Φιλιππίνες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΠ.
Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο νομοσχέδιο με τα προαιπαιτούμενα είχε συμπεριληφθεί το άρθρο 28 σχετικά με την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου μετώπου των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής ότι θα εξαιρεθεί ο χώρος από τη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ.
Επίσης έχει επιτευχθεί και η μη αλλαγή της χρήσης των χώρων της Πολιτιστικής Ακτής στο λιμάνι του Πειραιά.
Πηγή: in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter