Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με τον Αι’ Νικόλα… οι δεσμευτικές για ΟΛΠ

OLP 853

Κοντά στην έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων τοποθετήθηκε εκ νέου το χρονικό ορόσημο για την πραγματοποίηση της δεύτερης και ουσιαστικής φάσης του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέργιου Πιτσιόρλα στο πρακτορείο Bloomberg.

Ουσιαστικά η εν λόγω διαδικασία πηγαίνει ένα μήνα πίσω των αρχικών προβλέψεων και παρά το γεγονός ότι αρχικά είχε τοποθετηθεί εντός Οκτωβρίου.
Με ορίζοντα ολοκλήρωσης της διαδικασίας εντός του 2016 ο κ. Πιτσιόρλας δήλωσε πως οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν το αργότερο έως τις αρχές Δεκεμβρίου. Στη λίστα ιδιωτικοποιήσεων του 2016, σημείωσε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, περιλαμβάνονται τα δυο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), καθώς η πώλησή τους προβλέπεται στο νέο πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας. Επίσης έως τα μέσα του 2016 θα έχει λήξει και η διαδικασία για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την εταιρεία συντήρησης του τροχαίου υλικού Rosco, με τον κ. Πιτσιόρλα να επισημαίνει μάλιστα πως, παρά τα δημοσιεύματα για απόσυρση των Ρώσων από τον διαγωνισμό, το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει λάβει καμία επίσημη ενημέρωση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter