Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ανησυχίες» για το επιλιμένιο μέτωπο (;)

OLP 853

Έντονη ανησυχία, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφεται μεταξύ των «μικρομετόχων» του ΟΛΠ αναφορικά με την τύχη τμήματος του επιλιμένιου μετώπου της Δραπετσώνας που είναι υπό τον έλεγχο του υπό ιδιωτικοποίηση Οργανισμού.

Αιτία της ανησυχίας η απαίτηση εξηγήσεων του hedge funds Lansdowne Partners που κατέχει το 8,41% του ΟΛΠ ύστερα και από συζητήσεις που έγιναν σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, επί των οποίων με ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ προέβη σε διευκρινίσεις. Καλά πληροφορημένες πηγές εκτιμούσαν ότι η ανησυχία είναι «έως και φυσιολογική» καθώς το ενδεχόμενο το εν λόγω επίμαχο τμήμα να τεθεί εκτός του «όλου» του ΟΛΠ που ιδιωτικοποιείται θα δημιουργούσε νέα δεδομένα που πιθανώς θα είχαν αντίκτυπο στο ταμπλό για την εισηγμένη αλλά και στις διαθέσεις των εν δυνάμει επενδυτών.
Γεγονός είναι ότι οι ημερομηνίες «τρέχουν», ενόψει της δεύτερης και ουσιαστικής φάσης του διαγωνισμού με τις δεσμευτικές προσφορές, όπως βέβαια και οι συζητήσεις για το master concession που θα παρουσιαστεί, στις οποίες και υπεισήλθε και το θέμα που ουσιαστικά έθεσε με το ερώτημά του το hedge funds Lansdowne Partners.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι πρόσφατα κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο υπουργός Ναυτιλίας μεταξύ άλλων δήλωσε ότι η πρώτη υποχρέωση, που απορρέει από τα μνημόνια, είναι η συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας, για την πώληση του 51% των μετοχών του Ο.Λ.Π. (εν συνεχεία και του Ο.Λ.Θ.), με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον Ο.Λ.Π. εντός Οκτωβρίου για την οποία δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη. Ωστόσο πρόσθεσε ότι η ίδια η διαγωνιστική διαδικασία, όμως, περιλαμβάνει ζητήματα, για τα οποία επιβάλλεται κοινωνική διαβούλευση, για τη χρήση εκτάσεων και εγκαταστάσεων, όπως και για τη ρύθμιση λειτουργιών του λιμανιού, με βάση κοινά παραδεκτούς διεθνείς κανόνες δημοσίου συμφέροντος. Μάλιστα σημείωσε ότι σε αυτά, δεν υπάρχει θεσμική δέσμευση με ότι αυτό συνεπάγεται.
Κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων του ΟΛΠ, που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις περί τον διαγωνισμό, αλλά και τα τεκταινόμενα περί την τύχη του επιλιμένιου μετώπου «έχουν στρέψει το βλέμμα στο Μαξίμου» θεωρώντας ότι οι όποιες απόψεις έχουν καταγραφεί, ο χρόνος διαβούλευσης έχει παρέλθει και εναπομένει στο ΤΑΙΠΕΔ και τα συναρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν τις διαδικασίες.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter