Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κόντρα» Δρίτσα- ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση ΟΛΠ

olp 987

Απάντηση δια στόματος προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στ. Πιτσιόρλα δόθηκε με επίσημη ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ με αφορμή επισημάνσεις του τ. αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και υποψηφίου με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ.

Οι επισημάνεις αυτές είχαν αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων μεταξύ φορέων που εξακολουθούν να αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που είχε επαναβεβαιώσει και δια της ψήφου της η προηγούμενη κυβέρνηση.
Στην δήλωσή του ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει τα ακόλουθα:
«Δε θα ήθελα αυτή τη στιγμή να αντιδικήσω δημόσια με το παλιό μου φίλο Θοδωρή Δρίτσα. Όμως όλα όσα αναφέρει στη δήλωσή του είναι ακατανόητα.
Η μεγάλη πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής- μέσα σε αυτή και ο κύριος Δρίτσας- ψήφισε πρόσφατα μία συμφωνία η οποία ανάμεσα στα άλλα περιέχει και ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και για ορισμένες από αυτές πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Η παραχώρηση του ΟΛΠ είναι η πρώτη στο κατάλογο αυτού του προγράμματος και το χρονοδιάγραμμα της πάρα πολύ σφικτό.
Το ΤΑΙΠΕΔ ως οφείλει υλοποιεί αυτό το σχεδιασμό ακολουθώντας ευλαβικά όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και έχοντας απόλυτη συνείδηση της ευαισθησίας του θέματος.
Στα πλαίσια των υποχρεώσεων του το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώνει την επεξεργασία σχεδίου τροποποίησης της υπάρχουσας σύμβασης παραχώρησης προκειμένου να τη θέσει υπόψη των αρμόδιων Υπουργών και της Διοίκησης του ΟΛΠ. Στα πλαίσια αυτής της επεξεργασίας το ΤΑΙΠΕΔ έχει έρθει σε επαφή επανειλημμένα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προσπαθώντας να βρει τις κατάλληλες λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα και να κατοχυρώσει τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και τα συμφέροντα των τοπικών κοινωνιών και των εργαζομένων στο λιμάνι.
Είναι απολύτως σαφές, ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τη νέα Κυβέρνηση όμως η ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης προϋποθέτει όμως ορισμένες ακόμα διαδικαστικού χαρακτήρα πράξεις και βήματα.
Λυπάμαι αλλά από τη δήλωση του κύριου Δρίτσα είναι φανερό ότι έχοντας ελλιπή γνώση της διαγωνιστικής διαδικασίας παρασύρθηκε από λανθασμένες πληροφορίες και προέβη σε αυτή την ακατανόητη δήλωση.
Στέργιος Πιτσιόρλας
Πρόεδρος ΔΣ»
Να σημειωθεί ότι η ΟΜΥΛΕ χθες με ανακοίνωσή της είχε επισημάνει ότι «η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να προχωρήσει, καθ οιονδήποτε τρόπο, σε πολιτικές ενέργειες αναφορικά με την πώληση του μετοχικού κεφαλαίου των Οργανισμών Λιμένος Πειραιά και Θεσσαλονίκης».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter