Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεταβατική διοίκηση στον ΟΛΠ πριν την ολοκλήρωση του διαγωνισμού

idiotikopoiisi limani

Ως μεταβατική εκλαμβάνουν αρκετοί Έλληνες λιμενικοί παράγοντες τη νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά, η οποία προέκυψε στην διάρκεια της σημερινής γενικής συνέλευσης, δεδομένου πως το ΤΑΙΠΕΔ προχωρά κανονικά τη διαγωνιστική διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού με βάσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης.

Η νέα διοίκηση αποτελείται πλέον από τον κ. Γιάννη Κούβαρη, ο οποίος καταλαμβάνει την θέση του Προέδρου και Διεθύνοντα Συμβούλου, (μέλος της επιτροπής Μεταφορών και υπεύθυνος του Θεματικού Τομέα Συνδυασμένων Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και τους κ.κ. Θανάση Λιάγκο του ΤΑΙΠΕΔ, Σταύρο Κυραμαργιό κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Σταμάτη Κοιλάκο, Γιώργο Ροίδη, Βασίλη Κορκίδη, Σταύρος Δρακονταϊδή, Αποστολία Φράγκου, Γιώργος Καστελάνος και Ολυμπία Τσαλικίδου.

Στη θέση τους στο Δ.Σ. παραμένουν ως εκπρόσωποι των εργαζομένων, οι Γεωργίου και Γεωργακόπουλος όπως και ο δήμαρχος Πειραιάς Γ. Μώραλης.

Η νέα διοίκηση υπό τον κ. Κούβαρη, αναλαμβάνει τα ηνία του πρώτου λιμανιού της χώρας σε μια πολύ σημαντική στιγμή για το μέλλον του, καθώς θα πρέπει να κινηθεί με ταχείς ρυθμούς για την ομαλή ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης που ήδη έχει αποφασισθεί από την κυβέρνηση.

Ο κ. Κούβαρης στην διαδικασία αυτή αναμένεται να συναντήσει στην σθεναρή αντίσταση των συνδικαλιστών του λιμανιού οι οποίοι αντιδρούν στην προοπτική εκσυγχρονισμού του πρώτου λιμένα της χώρας και θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε το πως θα χειρισθεί αυτό το θέμα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και δεδομένων των προθέσεων της κυβέρνησης όπως αυτές έχουν εκφρασθεί μέσο των αρμοδίων υπουργών, αλλά και του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα, η παρούσα διοίκηση θα πρέπει να θεωρείται και είναι στην πραγματικότητα μια μεταβατική διοίκηση με λίγους μήνες ζωής.

Η εν λόγω διοίκηση θα παραδώσει - κατά πάσα πιθανότητα το Νοέμβριο - τα σκήπτρα στο νέο κάτοχο του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ, όποιος και αν είναι αυτός.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter