Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βολές κατά πάντων από Ανωμερίτη - συνδικαλιστές στη Γ.Σ. του ΟΛΠ - UPD

anomeritis giorgos pasok 660

Χωρίς ουσιαστικές αναφορές στη μελλοντική πορεία του Ο.Λ.Π. μέχρι της επόμενης φάσεως της διαγωνιστικής διαδικασίας που έχει προσδιοριστεί για το Σεπτέμβρη, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η διαδικασία της Γ.Σ., στην διάρκεια της οποίας ευθείες βολές κατά του ΤΑΙΠΕΔ εξαπέλυσε ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, Γ. Ανωμερίτης, ενώ βολές κατά πάντων εξαπέλυσαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των λιμενεργατών, οι οποίοι επανέλαβαν και τη παγία θέση τους για παραμονή του ΟΛΠ υπό δημόσιο έλεγχο.

Ουσιαστικά η Γ.Σ. ήταν «τυπικού χαρακτήρα», καθώς το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε ότι νέος Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Γιάννης Κούβαρης, όπως επίσης και τα λοιπά μέλη, ως είχε αναφέρει το TheSeaNation, τα οποία θα απαρτίσουν μέλη του Δ.Σ. το οποίο και θα συγκροτηθεί αργότερα σήμερα σε Σώμα.

Κύκλοι των χρηστών σε γνώση των οποίων περιήλθαν τα διαδραματισθέντα στην Συνέλευση σημείωναν την αγωνία τους για το μέλλον του λιμανιού, μέχρι και της ιδιωτικοποιήσεως τους καθώς ως γνωστόν ο λιμενικός ανταγωνισμός στη Μεσόγειο έχει ενταθεί στο έπακρο, οι δε μεγάλες συμμαχίες ήδη έχουν ξεκινήσει να τοποθετούνται.

Οι ίδιοι κύκλοι υπενθύμιζαν ότι η Ιταλία επιχειρεί σε αυτή τη φάση να κερδίσει τμήμα της νέας κίνησης των μεγάλων boxships από τα λιμάνια της Β. Ευρώπης την ίδια ώρα που στον Πειραιά εξακολουθούν να διατυπώνονται, παρά τη σαφή κυβερνητική γραμμή περί ιδιωτικοποίησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ, διαφορετικές θέσεις ως προς το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος στη Γ.Σ. εγκρίθηκε και μέρισμα 0,099 ανά μετοχή.

 

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΛΠ

 

Ανωμερίτης: Μας υπονόμευε το ΤΑΙΠΕΔ

Για υπονόμευση του έργου της διοίκησης του ΟΛΠ από το 2013 και εντεύθεν από το ΤΑΙΠΕΔ έκανε λόγο πριν από λίγο ο απερχόμενος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ), κ. Γ. Ανωμερίτης στη Γενική Συνέλευση του ΟΛΠ, η οποία εξελίχθηκε σε τεταμένο κλίμα καθώς πέραν της τοποθετήσεων του κ. Ανωμερίτη οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των λιμενεργατών σε έντονους τόνους καυτηρίασαν τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο κ. Ανωμερίτης έκανε λόγο για κερδοφόρα πορεία του Οργανισμού την τελευταία 5ετία, μίλησε για στρατηγική ανάπτυξης από το 2010 και εντεύθεν τονίζοντας ότι ο ΟΛΠ υπήρξε πρωτοπόρα επιχείρηση του δημόσιου τομέα.

Διαβάστε εδώ την ομιλία του κ. Ανωμερίτη

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter