Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προς αναβολή η γ.σ. του ΟΛΠ. Αναβλήθηκε η αξιολόγηση υποψηφίων για τον Οργανισμό

OLP 853

Προφανές πλέον καθίσταται το πρόβλημα για την εξεύρεση του διαδόχου για τη θέσης του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΛΠ του κ. Ανωμερίτη καθώς νωρίτερα απόψε, σύμφωνα και με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαδικασία εξεύρεσή του αναβλήθηκε.

Όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα και το "theseanation" η εξ υπουργών επιτροπή «προσέκρουσε» στην άρνηση στελεχών να αντικαταστήσουν τον κ. Ανωμερίτη στις βολιδοσκοπήσεις που προηγήθηκαν γεγονός που αφήνει πλέον ανοικτό παν ενδεχόμενο για την προσδιορισμένη για το Σάββατο γενικής συνέλευσης του ΟΛΠ έως και της αιφνίδιας αναβολής της για τις 22 τρέχοντος . Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ζητεί από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΛΠ Γ.Ανωμερίτη η συνέλευση των μετόχων να μη γίνει στο μέγαρο του ΟΛΠ αλλά σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Πέραν τούτου αναστάτωση προκάλεσε στους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ προς το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, με την οποία ζητείται να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ το θέμα της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που έχουν λήξει από το τέλος Απριλίου. Να σημειωθεί ότι το "theseanation" επίσης νωρίτερα σήμερα είχε αποκαλύψει ότι είχαν ασκηθεί πιέσεις στην ηγεσία του ΥΝΑ να συμπεριληφθεί το εν λόγω θέμα στην ατζέντα του αυριανού δ.σ. , και εν συνεχεία στην γ.σ., κάτι που ουσιαστικά ανετράπη από τον κύριο μέτοχο που είναι το ΤΑΙΠΕΔ με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον εκτεθειμένη η ηγεσία του ΥΝΑ. Στην επιστολή το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει το εξής: «Εκ μέρους του ΤΑΙΠΕΔ βασικό μέτοχο της εταιρείας ΟΛΠ ΑΕ εντέλλεστε να αφαιρέσετε από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή το θέμα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας». Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ επιθυμεί το θέμα να εξεταστεί από το νέο διοικητικό συμβούλιο που θα προκύψει από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων. Να σημειωθεί ότι στις 8 Ιουλίου λήγει και η μετενέργεια της ισχύουσας Σύμβασης, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον ΟΛΠ να βρίσκονται στον «αέρα» ενόψει, μάλιστα, της επερχόμενης αξιοποίησης

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter