Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ICTSI: Διεκδικούμε τον ΟΛΠ…

olp 665t

«Σκληρή» αναμένεται η αναμέτρηση μεταξύ των ενδιαφερόμενων για το 67% του μετοχικού πακέτου του ΟΛΠ στη δεύτερη φάση της διαδικασίας του Σεπτεμβρίου καθώς μετά την COSCO και την AMP Terminals και η International Container Terminal Services Inc (ICTSI) δηλώνει παρούσα στη διαδικασία.

Μάλιστα ο senior vice president της ICTSI, Hans-Ole Madsen,σε δηλώσεις του έχει καταστήσει σαφές το ενδιαφέρον που διατηρεί η ICTSI για το λιμάνι του Πειραιά το οποίο είναι προωθημένο ανατολικά στη Μεσόγειο και είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα αλλά και το πλέον «πολυάσχολο» στον εμπορικό και επιβατικό τομέα. Να σημειωθεί ότι International Container Terminal Services Inc διατηρεί υπό τον έλεγχό της ένα σημαντικό αριθμό λιμένων ανά τον κόσμο ενώ συνεχίζει να επενδύσει σε ευκαιρίες με πλέον πρόσφατη του Κονγκό.
Δεδομένης της γεωστρατηγικής θέση του Πειραιά και της σημασίας που έχει αποκτήσει για την αναδιαμόρφωση των εμπορευματικών ροών στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο αλλά και την εγγύς ανατολή και οι τρείς διεκδικητές καταγράφονται αποφασισμένοι να επιτύχουν τη νίκη στη δεύτερη και καθοριστική φάση του διαγωνισμού, που τοποθετείται στα μέσα Σεπτεμβρίου, με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter