Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τσίπρας: «Αναδιαπραγμάτευση»… για τον ΟΛΠ

olp eurokinissi 708 0

Αναδιαπραγμάτευση χωρίς περεταίρω επεξηγήσεις επί ποίας βάσεως έβαλε απόψε στο «κάδρο» των εξελίξεων γύρω από τις αποκρατικοποιήσεις όσον αφορά στο λιμάνι του Πειραιά ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο "enikos.gr" που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό σταθμό «star».

Σε ερώτηση του Ν. Χατζηνικολάου περί αποκρατικοποιήσεων ο πρωθυπουργός «ομολόγησε» ότι για το λιμάνι του Πειραιά χρήζει αναδιαπραγμάτευσης καθώς νωρίτερα είχε υποστηρίξει ότι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα πρέπει να γίνει με όρους αποδοτικούς και βέβαια όχι με βάση τις σημερινές τιμές. Ο κ. Τσίπρας που νωρίτερα είχε δηλώσει ότι οδεύουμε προς συμφωνία με τους «δανειστές» αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις είχε μεταξύ άλλων επισημάνει ότι αποτελούν ένα εκ των σημείων στη διαπραγματευτική διαδικασία σημειώνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση ενός τμήματος των εσόδων να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες χρησιμοποιώντας την έκφραση για την τύχη των εσόδων ότι «...δεν πρέπει αυτά να πάνε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο...». Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για υποχωρήσεις στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων ενώ αναφέρθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ γεγονός που εν πολλοίς «αποδυναμώνει» τα σενάρια περί επιστροφής των μετοχών των λιμανιών στο υπουργείο Οικονομικών κάτι που ουσιαστικά απορρίπτουν και νομικοί κύκλοι σε γνώση των οποίων είναι τα εν λόγω σενάρια οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η «επιστροφή» θα απαιτούσε εκ νέου νομοθετική διαδικασία για την οποία η κυβέρνηση μεταξύ των άλλων δεν διαθέτει το χρόνο καθώς οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται σε πιεστικό χρονικό περιθώριο.
Νωρίτερα σήμερα το «theseanation» είχε αναφερθεί στα σενάρια περί επιστροφής από το ΤΑΙΠΕΔ του πακέτου των μετοχών αλλά και στις «εχθρικές» θέσεις που διατηρούν έναντι του Πειραιά αλλά και της Θεσσαλονίκης τα ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά λιμάνια στο ενδεχόμενο η αποκρατικοποίηση να φέρει την COSCO εξ ολόκληρου στον Πειραιά διάθεση η οποία και συζητήθηκε μεταξύ άλλων στην επίσης αποψινή τηλεοπτική εκπομπή του «mega" "ανατροπή» με τον Ι. Πρετεντέρη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter