Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εντός Οκτωβρίου τα «σπουδαία» για τον ΟΛΠ

pireas-000

Ποιος ή ποιοι εκ των ενδιαφερόμενων θα δηλώσουν παρουσία έστω και το τελευταίο δευτερόλεπτο της προθεσμίας για την υποβολή των προσφορών θα κρίνει τη συνέχεια του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Όπως σχολίαζαν κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων του προς ιδιωτικοποίηση Οργανισμού το όλο θέμα θα κριθεί στη συγκεκριμένη φάση του διαγωνισμού, καθώς οι ενδιαφερόμενοι που συμμετείχαν μέχρι τούδε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν στα χέρια τους στοιχεία για τις δυνατότητες και κυρίως για τις «αδυναμίες» του εμπορικού λιμένα.

Μάλιστα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» μεταξύ άλλων τοποθέτησε τη συγκεκριμένη φάση των προσφορών εντός του επομένου μηνός δηλαδή χρονικής περιόδου που είναι προσδιορισμένη από τα χρονοδιαγράμματα του ΤΑΙΠΕΔ. Στα οποία ως γνωστό αντιδρά η αξιωματική αντιπολίτευση και φυσικά οι συνδικαλιστικοί φορείς των λιμενεργατών.

Τέλος να σημειωθεί ότι με έκδηλο ενδιαφέρον αναμένεται η γνωμοδότηση του Ελεγκτικού περί του «φιλικού διακανονισμού» που έχει αναχθεί σε θέμα μείζονος σημασίας καθώς το Μαξίμου έχει ανάγει σε «καταλύτη» θετικών εξελίξεων για την περεταίρω ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών οικονομικών σχέσεων την προώθηση της επένδυσης αυτής στον Πειραιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter