Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Alpha Finance: Μειώνει την τιμή στόχο για ΟΛΠ

OLP-6565

Η χαμηλότερη αποδοτικότητα αλλά και οι εξελίξεις στον φιλικό διακανονισμό με την Cosco δημιουργούν προβληματισμό στην χρηματιστηριακή η οποία ωστόσο διατηρεί σύσταση outperform για τον τίτλο.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν χθες το φώς της δημοσιότητας υποβαθμίζει τις προβλέψεις για τον ΟΛΠ (ΟΛΠ -2,05%) η Alpha Finance, παρότι, όπως σημειώνει, τα αποτελέσματα του β' τριμήνου ήταν αυτά που προέβλεπε.
Σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, αναμένονταν ότι με την αύξηση της τουριστικής κίνησης και την καλύτερη διαχείριση του εμπορικού τέρμιναλ το β΄ τρίμηνο του 2014 τα έσοδα θα αυξηθούν. Σύμφωνα με την Alpha Finance, όμως, τα κόστη διαχείρισης δείχνουν ότι δεν υπάρχει η αναμενόμενη αποδοτικότητα και αυτό σημαίνει ότι οι εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή είναι 23% κάτω για το 2014 και 14% για το 2015.
Από την άλλη πλευρά, δεν αναφέρεται κάτι νεότερο για το θέμα της αποκρατικοποίησης, ενώ θέματα εγείρονται και για τον φιλικό διακανονισμό με την Cosco.
Η χρηματιστηριακή πάντως συνεχίζει να δίνει σύσταση «outperform» αν και μειώνει την τιμή στόχο στα 26,5 ευρώ από 27,4 ευρώ προηγουμένως. Σημειώνει μάλιστα ότι η τιμή στόχος αναπροσαρμόζεται στα 23,4 ευρώ αν δεν υπάρξει η συμφωνία με τους κινέζους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter