Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στον Πειραιά η ετήσια Σύνοδος των ευρωπαϊκών λιμανιών

ΟΛΠ 17-06-2014Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε. συνήλθε η ετήσια Σύνοδος των Port Directors των Ευρωπαϊκών Λιμανιών, σύνοδος την οποία διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Γενική Διεύθυνση Μεταφορών).
Στη σύνοδο στην οποία συμμετείχαν 35 στελέχη των Port Authorities από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, συμμετείχαν και μίλησαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του ΥΝΑ κ. Θανάσης Χριστόπουλος, ο Δ/ντής της Ε.Ε. Olivier Onidi, οι Επικεφαλής των Τομέων των Γ.Δ. Comp, Move και Markt, κ.κ. J. Luecking, D.Theologitis, και J. Szychowska, εκ μέρους του ΟΛΠ ο Γενικός Δ/ντής κ. Σταύρος Χατζάκος, στελέχη του ΥΝΑ, ενώ δείπνο προς τιμή των μελών της συνόδου και της Ε.Ε. παρέθεσε ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, αφού καλωσόρισε τα μέλη των Αρχών Λιμένων και τα στελέχη της Ε.Ε., αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θέματα του κοινωνικού διαλόγου με τις πόλεις και τους φορείς της κοινωνίας, καθώς και στα θέματα λειτουργίας Αρχών Λιμένων και Διαχειριστών.

Τα κύρια θέματα της Συνόδου ήταν οι κρατικές ενισχύσεις στα λιμάνια, το νομικό πλαίσιο των Συμφωνιών Παραχώρησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Λιμενικής Πολιτικής, τα θέματα περιβάλλοντος, υποδομών, ενέργειας και καινοτομίας, ενώ στην απογευματινή συνεδρίαση κυριάρχησαν τα θέματα των Διευρωπαϊκών Δικτύων (ΤΕΝ-Τ) και του απαιτούμενου κοινωνικού διαλόγου των λιμένων με φορείς της πόλης, χρήστες και διαχειριστές.

Η Σύνοδος, στην οποία συμμετείχαν επίσης εξέχουσες προσωπικότητες του πανεπιστημιακού χώρου, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΥΝΑ ολοκλήρωσε τις εργασίες της υποβάλλοντας μετά το διάλογο που ανεπτύχθη τα συμπεράσματά της στην Ε.Ε.

Οι επικεφαλείς των Port Authorities και τα στελέχη της Ε.Ε. είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν με πούλμαν την προηγούμενη ημέρα όλες τις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ Α.Ε. και της ΣΕΠ Α.Ε., συνοδευόμενοι από τα αρμόδια στελέχη του ΟΛΠ Α.Ε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter