Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΠ: Παρατάθηκε η θητεία του δ.σ. με απόφαση γ.σ.

anomeritis 494x320

Χωρίς ουσιαστικά «έκπληξη» από πλευράς ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθηκε προ ολίγου η γ.σ. του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς με την παράταση, ύστερα από εισήγηση του Ταμείου, της θητείας του παρόντος δ.σ. του οποίου ως γνωστόν η θητεία είχε λήξει.

Από την πλευρά του και όσον αφορά στις δρομολογημένες εξελίξεις για το λιμάνι του Πειραιά με το διαγωνισμό που έχει περάσει στη δεύτερη φάση του για την ιδιωτικοποίηση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Γ. Ανωμερίτης περιορίστηκε απλώς να υπενθυμίσει ότι έχει λάβει θέση χωρίς ωστόσο να την επαναλάβει . Ωστόσο λαμβάνοντας το λόγο από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος Γ. Γεωργακόπουλος άσκησε δριμιά κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς που αφορούν στην αξιοποίηση των στρατηγικής σημασίας λιμένων θέτοντας θέμα αντισυνταγματικότητας ενώ τόνισε την αναγκαιότητα να έρθει το θέμα των λιμένων στη Βουλή προκειμένου να αποφανθεί η ολομέλεια. Σχεδόν αμέσως μετά την τοποθέτηση του συνδικαλιστές άπλωσαν πανό διαμαρτυρίας φωνάζοντας συνθήματα κατά της «πώλησης» των λιμένων.
Κατά τα λοιπά ο κ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε εν συντομία στα οικονομικά στοιχεία της χρήσης του προηγούμενου έτους υπεραμυνόμενος των αποτελεσμάτων ενώ σημείωσε ότι από πλευράς κίνησης σε όλες τις δραστηριότητες του λιμένα υπήρξε αύξηση παρά τον έντονο ανταγωνισμό αλλά και την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση σε επίπεδο ΕΕ. Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Ανωμερίτης επίσης εμφανίστηκε αισιόδοξος και για την πορεία αυτής της χρονιάς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter