Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενδιαφέρουσα .... η Γ.Σ. του Ο.Λ.Π.

olp limani peiraias 4 600

Στην εισήγηση του ΤΑΙΠΕΔ και κατ' επέκταση του υπουργείου, αρμόδιου για θέματα Οικονομίας και εάν αυτή συμβεί, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της αυριανής Γενικής Συνέλευσης του ΟΛΠ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συμβεί εκλογή μελών του Δ.Σ., εξαιτίας του γεγονότος ότι η θητεία του υφιστάμενου θα έχει λήξει.

Τούτου δοθέντος, το ενδεχόμενο να συμβούν αλλαγές στην διοικητική δομή, είναι ορατό, αφού όλα θα κριθούν στην κατ' ακολουθίαν συγκρότηση σε Σώμα του νέου Δ.Σ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του Ο.Λ.Π. έχει προχωρήσει στη δεύτερη φάση της και υπολογίζεται ότι περί τα τέλη του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτός απροόπτων εξελίξεων.

Για το διαγωνισμό του Ο.Λ.Π. το ενδιαφέρον είναι δεδομένο και επίσης ως γνωστόν από το ΤΑΙΠΕΔ έχουν ανακοινωθεί τα σχήματα που μετέχουν στην β' φάση της διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περί της ιδιωτικοποίησης του Ο.Λ.Π. εξακολουθούν να υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις, οι οποίες έχουνε δώσει πεδίο συζητήσεων τόσο σε πολιτικό όσο και στο παραπολιτικό παρασκήνιο, εν μέρει και για τα πρόσωπα που μελλοντικά θα «τρέξουν» την ολοκλήρωση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης.

Ο ΟΛΠ στην αυριανή συνέλευση θα εξετάσει και τη διάθεση των κερδών που καταγράφηκαν το 2013, τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από τον τομέα της κρουαζιέρας, από τις δραστηριότητες του εμπορικού λιμένα αλλά και από τα έσοδα τα οποία εισρέουν στα ταμεία του Οργανισμού από την παραχώρηση στην Cosco.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η αυριανή Γ.Σ. συμπληρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν άκρως ενδιαφέρουσα για τους εν δυνάμει επενδυτές ενώ θα αποτελέσει ενδεχομένως και «λυδία λίθο» για τις περαιτέρω εξελίξεις.

Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις λιμένων και μάλιστα σε χρονική περίοδο όπου όπως έχει αναφέρει το TheSeaΝation εξελίσσεται κυβερνητικό «σαφάρι» για την προσέλκυση επενδύσεων σε όλους τους τομείς της οικονομίας.

Επίσης πρέπει να υπενθυμιστεί ότι τα λιμάνια της Ελλάδος βρίσκονται στο κεντρικό κάδρο του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος, για λόγους που το TheSeaΝation εχει αναλυτικά επεξηγήσει, αλλά κα για το γεγονός ότι λόγω της γεωστρατηγικής του θέσεως υπερπληρούν όλες τις προϋποθέσεις που θέτει το παγκόσμιο εμπόριο το οποίο ανακατατάσσει τις εμπορευματικές ροές συνεπικουρούμενο προσεχώς...και από τις μεγάλες συμμαχίες στο χώρο διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter