Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Α. Μιχάλαρος: Δεν συμμετέχουμε στην προσφυγή στο ΣτΕ για τον Ο.Λ.Π.

mixalaros-4

Ρωγμή στο "αραγές" του μετώπου κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και της προσφυγής στο ΣτΕ, από την ανακοίνωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά η οποία εκφράζει την έκπληξη του Προέδρου Ανδριανού Μιχάλαρου και την εμπλοκή του Επιμελητηρίου στην εν λόγω κίνηση φορέων που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, χωρίς να υπάρχει όπως τονίζεται συζήτηση του εν λόγω θέματος, πολύ δε περισσότερο απόφαση του Δ.Σ. και βέβαια υπογραφή από τον ίδιο τον Πρόεδρο της όποιας απόφασης του ΔΣ.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση του ΒΕΠ τονίζονται τα ακόλουθα:

«Με ιδιαίτερη έκπληξη διαβάσαμε τα δημοσιεύματα, που συμπεριλαμβάνουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στην προσφυγή στο ΣτΕ πειραϊκών φορέων κατά του ΤΑΙΠΕΔ, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΛΠ από ιδιώτες. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά δεν έχει λάβει καμία σχετική απόφαση, προσωπικά εγώ ως Πρόεδρος ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε μία τέτοια προσφυγή, πόσο μάλλον που δεν ετέθη και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Οι θέσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, έτσι όπως αυτές εκπροσωπούνται κατόπιν αποφάσεων του Δ.Σ. και εκφράζονται δημόσια από τον Πρόεδρο σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ είναι γνωστές όσο γνωστό είναι ότι το Λιμάνι μας έχει αποτελέσει πόλο έλξης ξένων επενδύσεων απολύτως ευπρόσδεκτων και αναγκαίων για την ανάπτυξη της Οικονομίας της χώρας μας. Σας παραπέμπουμε επ' αυτών στις σχετικές ανακοινώσεις Τύπου του Γραφείου μου (βλέπετε σχετικά: «Πρωταθλητής ο Πειραιάς για το Λιμάνι του» κ.λπ.).

Το ΒΕΠ συνυπέγραψε μαζί με πάρα πολλούς άλλους πειραϊκούς φορείς το ψήφισμα της Παμπειραϊκής Επιτροπής Σωτηρίας, όμως σήμερα αναφέρεται σε μία προσφυγή που δεν φέρει καμία υπογραφή ή γραπτή συναίνεση του Προέδρου του και, πώς θα μπορούσε άλλωστε, εφόσον δεν υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ. Το γεγονός αυτό όχι μόνο μας λυπεί αλλά μας κάνει και να απορούμε και μας ξενίζει. Αυτό για την αποκατάσταση της αλήθειας. Επιφυλασσόμεθα σχετικά μέχρι την επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΒΕΠ», αναφέρει σχετικά ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Ανδριανός Μιχάλαρος.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter