Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συλλυπητήρια ΟΛΠ για τον Δημ. Παπαϊωάννου

OLP NEO LOGO

Έφυγε από τη ζωή ο επ. καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, χημικός μηχανικός του ΕΜΠ και Διδάκτωρ του Aachen και γνωστός περιβαλλοντολόγος Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Δημοκρατικός άνθρωπος και αγωνιστής με ενεργή δράση κατά της Δικτατορίας, συνελήφθη το 1969 με την οργάνωση "Δημοκρατική Ένωση – Ελληνικό Δημοκρατικό Κίνημα" και καταδικάσθηκε από το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών σε 25 χρόνια κάθειρξη. Παρέμεινε στις φυλακές Καλαμίου (Ιτζεδίν), Αλικαρνασσού και Κορυδαλλού επί 4 χρόνια.

Μετά την πτώση της δικτατορίας ολοκλήρωσε το Διδακτορικό του στο Πολυτεχνείο του Aachen της Γερμανίας με θέμα τη Διαχείριση του Περιβάλλοντος. Εργάσθηκε στην ΕΤΒΑ και το Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου τα τελευταία χρόνια δίδασκε. Από τους πιο σοβαρούς επιστήμονες σε θέματα περιβάλλοντος άφησε σημαντικό διδακτικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Η διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε., της οποίας υπήρξε Σύμβουλος για θέματα διαχείρισης περιβάλλοντος τα τελευταία χρόνια, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στους οικείους του και στο Σύνδεσμο Αντιστασιακών 67-74.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter