Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Η νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ

16283859 EV AN LIMANI PEIRAIAS0.limghandler

Δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ, η νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφορικά με την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά.

Όπως αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ, στο πλαίσιο της διαδικασίας, η όποια σύμβαση παραχώρησης προκύψει θα αποτελέσει αντικείμενο αναδιαπραγμάτευσης και ενδεχομένως τροποποίησης με σκοπό:

1) Να εισαχθούν περισσότερο λεπτομερείς παράμετροι και προδιαγραφές σχετικά με τις τρέχουσες υποχρεώσεις του ΟΛΠ να παρέχει, φιλοξενεί, ή και να υποστηρίζει μια πλήρη σειρά από λιμενικές υπηρεσίες και δραστηριότητες εντός του λιμένα.

2) Να διατηρηθεί η θέση και ο ρόλος του λιμένα Πειραιά και να επιτηρηθεί η κεφαλαιώδης εθνική σημασία του ως κύριου θαλάσσιου λιμένα που συνδέει την ηπειρωτική Ελλάδα με τα νησιά του Αιγαίου.

3) Να ενθαρρυνθεί η επένδυση προκειμένου να βοηθηθεί η αναζωογόνηση των περιοχών δραστηριοτήτων κατασκευής και επισκευής πλοίων.

4) Να στηριχθεί η ισόρροπη ανάπτυξη των διάφορων λειτουργιών και δραστηριοτήτων εντός του λιμένα.

5) Να προσδιοριστεί λεπτομερώς η κατάλληλη διαδικασία για τον καθορισμό και την έγκριση από το Ελληνικό Δημόσιο των τιμολογίων που σχετίζονται με τις δραστηριότητες της ακτοπλοΐας λαμβάνοντας υπ΄ όψιν τις εθνικές κοινωνικές και δημογραφικές παραμέτρους.

6) Να προκύψουν κατάλληλα κίνητρα και μηχανισμοί, αναπροσδιορισμού που να καθορίζουν τα επίπεδα των χρηματικών ανταλλαγμάτων παραχώρησης καταβλητέα από τον ΟΛΠ στο Ελληνικό Δημόσιο.

7) Να συμφωνηθούν συγκεκριμένες επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά.

 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά τη νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του ΤΑΙΠΕΔ

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter