Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ορίστηκε η συζήτηση αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ

OLP-54764

Δύο εικοσιτετράωρα προ της εκπνοής του μήνα ορίστηκε η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του σχεδίου αποκρατικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς που εισήλθε προ ημερών όπως το "theseanation"είχε αποκαλύψει.

Ο προσδιορισμός της συζήτησης γίνεται επίσης λίγα 24ωρα προ της έλευσης της τρόικα στην Αθήνα ενώ ουσιαστικά δρομολογεί και τις εξελίξεις γύρω από ένα θέμα που έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις δεδομένης της δυναμικής που έχει το λιμάνι του Πειραιά το οποίο έκανε «άλμα» προς τις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης λιμένων από της ελεύσεως της COSCO και εντεύθεν.
Να σημειωθεί ότι στα «προαπαιτούμενα» που θέτει η τρόικα είναι και η υλοποίηση των αποκρατικοποιήσεων το πρόγραμμα των οποίων θεωρεί ότι έχει «εκτροχιαστεί» για τα καλά δεδομένων των χρονικών αποκλίσεων από τους αρχικούς σχεδιασμούς που προβλέπονται από τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.
Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) η οποία αντιτίθεται στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ έχει ήδη προειδοποιήσεις για δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο να αποτρέψει την ήδη δρομολογηθείσα διαδικασία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter