Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο «κατώφλι» της Βουλής ο φάκελος του Ο.Λ.Π.

olp-5739

Κατατίθεται σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σήμερα στη Βουλή, το πολυθρύλητο σχέδιο για την πώληση το πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Ο.Λ.Π. Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες το εν λόγω κείμενο έχει καλυφθεί πλήρως ως προς τις απαιτούμενες λεπτομέρειες και υπογραφές και εναπομένει μετά την κατάθεση του να οριστεί ημερομηνία συζήτησης του στη αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Η κίνηση γίνεται ουσιαστικά τρία 24ωρα προ της έλευσης της Τρόικα, η οποία μεταξύ των άλλων αναμένεται να θέσει στη κυβέρνηση και θέμα εκτροχιασμού των χρονοδιαγραμμάτων αποκρατικοποίησης, μεταξύ των οποίων ως γνωστόν είναι και αυτά που αφορούν τους δύο μεγάλους Οργανισμούς Λιμένων, οι οποίοι είναι εισηγμένοι στο Χ.Α.

Ωστόσο με βάση και τα λεχθέντα στο Συνέδριο του Economist, το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται να μην έχει αποκρυσταλλώσει ακόμα εικόνα περί του μοντέλου που θα ακολουθηθεί, στη Θεσσαλονίκη καθώς αυτό δεν αποκλείεται να είναι μεικτό δηλαδή παραχώρηση και ιδιωτικοποίηση καθώς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει άλλες ιδιομορφίες σε σχέση με αυτό του Πειραιά.

Να σημειωθεί τέλος ότι η ΟΜΥΛΕ έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεση της στην περίπτωση που προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες να προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter