Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τρείς προσκλήσεις για μία… πώληση

OLP-853-

Ήταν η τρίτη κατά σειρά μετά από εκείνη του πρωθυπουργού και του Προέδρου της Δημοκρατίας που απευθύνθηκε επισήμως στην Κινεζική πλευρά να επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά δια της COSCO. Ο λόγος για την πρόσκληση που απηύθυνε o υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης ευρισκόμενος σε αποστολή για την ανάπτυξη- προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς της ελληνικής οικονομίας.


Με συνδικαλιστικούς φορείς να συμπαραστέκονται στην ΟΜΥΛΕ και την αξιωματική αντιπολίτευση να βρίσκεται στην «απέναντι» στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς το «στοίχημα» όπως το έθεσε και το πρακτορείο Bloomberg για τις αποκρατικοποιήσεις παραμένει «ανοικτό» και για την περίπτωση του ΟΛΠ. Και αυτό γιατί παρά την πρόσφατη απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για πώληση του συνόλου των μετοχών του λιμένα , η οποία και προκάλεσε την αντίδραση της ΟΜΥΛΕ, ο φάκελος που θα πρέπει να εισαχθεί στη Βουλή φαίνεται να μην έχει οριστικοποιηθεί όχι ως προς το βασικό του περιεχόμενο αλλά επί «περιφερειακών» θεμάτων νομικής σημασίας ώστε να μην υπάρξει κάποιο διαβλητό στοιχείο. Να σημειωθεί , ιστορικά, ότι και η σύμβαση παραχώρησης με την COSCO είχε στην κυριολεξία «κοσκινιστεί» νομικά γεγονός που οδήγησε σε μία τελικά άψογη καθ όλα διαδικασία με το γνωστό αποτέλεσμα.
Τέλος αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ανάλογες προσκλήσεις έχουν εκπεμφθεί και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης προς την Ρωσική πλευρά η οποία και διατηρεί ζέον ενδιαφέρον για το εν λόγω λιμάνι υπό την προϋπόθεση, από τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα, να γίνει αποκρατικοποίηση «πακέτο» με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter