Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τα περιβαλλοντικά προγράμματα του ΟΛΠ

olp-logo-6578

Τον αναλυτικό Πίνακα των περιβαλλοντικών προγραμμάτων, τα οποία εφαρμόζει ο ΟΛΠ Α.Ε. έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός, σύμφωνα και με τα όσα ανέπτυξε ο Πρόεδρος του κ. Γιώργος Ανωμερίτης στην Ημερίδα για το Περιβάλλον στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια το οποίο διεξήχθη από το Ecocity στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Παράλληλα ο ΟΛΠ Α.Ε. εφαρμόζοντας τις διατάξεις της Διεθνούς Συμβάσεως για την ετοιμότητα, συνεργασία και αντιμετώπιση της ρύπανσης της θάλασσας από πετρέλαιο OPRC (1990), του Πρωτοκόλλου για την ετοιμότητα, συνεργασία και αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης της θάλασσας από επικίνδυνες και επιβλαβείς ουσίες OPRC-HNS (2000) και της εθνικής νομοθεσίας, έχει καταρτίσει και εφαρμόζει, εγκεκριμένο από την οικεία Λιμενική Αρχή, Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών Θαλάσσιας Ρύπανσης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες, εντός της λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ.

Το Σχέδιο έχει καταρτισθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην Εθνική Νομοθεσία και είναι εναρμονισμένο με το τοπικό σχέδιο της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατ' επέκταση και με το Εθνικό Σχέδιο. Παράλληλα, στα πλαίσια των προληπτικών ενεργειών πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση ελέγχους και καθαρισμό των επιπλεόντων αντικειμένων στο σύνολο της θαλάσσιας λιμενικής περιοχής.

Συνημμένα ο Πίνακας των Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων του ΟΛΠ Α.Ε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter