Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Οι «επιπτώσεις» της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά

cristou-stefanos-000

«Οι συζητούμενες εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και οι επιπτώσεις στην περιοχή μας», θα είναι το θέμα ευρείας σύσκεψης η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 14:00, στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, Ακτή Ποσειδώνος 14-16, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στέφανου Χρήστου.

Από τον τίτλο και μόνο της σύσκεψης που κάνει λόγο για «επιπτώσεις», αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο κ. Χρήστου εκκινεί την ανάλυση του, με μια καθυστέρηση μερικών ετών είναι η αλήθεια μιας και ήδη έχουμε βιώσει τις «επιπτώσεις» μιας παραχώρησης, θεωρώντας ότι μια πιθανή ιδιωτικοποίηση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει σε ποιούς και πως.

Ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά επί σειρά δεκαετιών, ήδη από τον Μεσοπόλεμο όταν το λιμάνι το ήλεγχαν απόλυτα οι μανιάτες, υπήρξε το κέντρο κάθε είδους ρουσφετιού. Πολιτικοί του Πειραιά στήριξαν την καριέρα τους στο λιμάνι. Παντοδύναμοι συνδικαλιστές έλυναν και έδεναν, μέχρι πολύ πρόσφατα.

Το λιμάνι του Πειραιά κουβαλάει μια τέτοια ιστορία πίσω του και όποιος το αρνείται, ή είναι αφελής, ή νομίζει πως είμαστε όλοι οι άλλοι αφελείς.

Με το λιμάνι στα χέρια ενός ιδιώτη, πολιτικοί, συνδικαλιστές και λοιποί, δεν θα έχουν καμιά δυνατότητα να διαχειριστούν μια κότα που κάνει χρυσά αβγά μέσα από στεγανά, μιας και τα όποια χρυσά αβγά προκύψουν από αυτή την εξέλιξη θα καταλήγουν στον εθνικό κορβανά.

Αυτή όντως είναι μια σημαντική επίπτωση που δικαιολογημένα έχει κινητοποιήσει όλους εκείνους που ενδιαφέρονται άμεσα για το μέλλον τους, μιας και έχουν συνδέσει την ύπαρξη τους με το πόσο ισχυρή παρεμβατική ικανότητα διαθέτουν μέσα στο λιμάνι.

Για την ιστορία πάντως στη σύσκεψη, έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι Βουλευτές της Α΄ και Β΄ Πειραιά, o Περιφερειάρχης Αττικής, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και της Σαλαμίνας, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πειραιά, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πειραιά, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων και των επιστημονικών Συλλόγων , ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας , ο Πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ κ.α.

Παραδόξως στη σύσκεψη δεν έχουν κληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που είναι ο επίσημος σύμβουλος του κράτους σε θέματα ναυτιλίας, εκπρόσωποι της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, μέλη της οποίας είναι όλες οι μεγάλες εταιρίες τακτικών γραμμών που προσεγγίζουν στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της ακτοπλοΐας, της κρουαζιέρας, αλλά ακόμη και της ΣΕΠ, θυγατρικής της Cosco, που εδώ και καιρό, διαχειρίζεται μαζί με τον ΟΛΠ το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter