Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διαμαρτυρία ΕΕΣΥΜ για την κατάργηση της νυκτερινής βάρδιας του Α’ Τελωνείου Θεσσαλονίκης

thessaloniki limani 368

Ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του με την πρόσφατη απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιου Πιτσιλή, η οποία αφορά στην κατάργηση της νυκτερινής βάρδιας στο Α’ Τελωνείο Εισαγωγών – Εξαγωγών Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό ΦΕΚ, «το Α’ Τελωνείο εισαγωγών-εξαγωγών Θεσσαλονίκης, λειτουργεί με ωράριο για τη διεκπεραίωση τελωνειακών διαδικασιών και διατυπώσεων, από Δευτέρα έως και Παρασκευή 7:30-19:00. Οι προβλεπόμενες διατυπώσεις εξόδου των εμπορευμάτων (είσοδος στην Ελεύθερη Ζώνη) πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Κυριακή) από 6:00 έως 22:00.
Εκτός των ανωτέρω ημερών και ωρών λειτουργίας του Τελωνείου, η διεκπεραίωση τελωνειακών εργασιών πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής αίτησης, με δαπάνες και έξοδα του αιτούντος».
Η εν λόγω απόφαση θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες δαπάνες τις επιχειρήσεις, που βρίσκονται ήδη αντιμέτωπες επί σειρά ετών με σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις καθώς τα εμπορεύματά τους δεν θα εξυπηρετούνται σε 24ωρη βάση, ενώ περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της Ελεύθερης Ζώνης του Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο οποίος κινδυνεύει να βρεθεί σε μειονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών λιμένων άλλων χωρών, υποστηρίζει ο Σύνδεσμος.
«Ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ, στο πλευρό των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης καθώς και των παραγωγικών φορέων της ευρύτερης περιοχής, στηρίζει την επαναλειτουργία της νυκτερινής βάρδιας, προκειμένου το Λιμάνι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας να παραμείνει ανταγωνιστικό και εξωστρεφές, στο πλαίσιο της στρατηγικής του θέσης και του απαιτητικού ρόλου που καλείται να επιτελέσει», αναφέρει σχετικά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter