Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Την επόμενη εβδομάδα η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον ΟΛΘ

thessaloniki 0

Έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, αναμένεται να έχει εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο φάκελος της Κοινοπραξίας DIEP- Terminal Link- Belterra για τον ΟΛΘ, με την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών να έχει τελικώς οριστεί για τις 12 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τη μεταβίβαση του 67% από το ελληνικό δημόσιο στη γαλλογερμανική κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει και ο όμιλος Ιβάν Σαββίδη, θα υπογράψουν από πλευράς των ιδιωτών επενδυτών ο συντονιστής της Κοινοπραξίας κ. Σωτήρης Θεοφάνης και ο εκπρόσωπος της Terminal Link κ. Boris Wenzel.

Σημειώνεται ότι το 67% της ΟΛΘ Α.Ε. που πωλεί το δημόσιο, θα μεταβιβαστεί στην εταιρεία ειδικού σκοπού ( s.p.v.) που συστάθηκε για το σκοπό αυτό, την South East Gateway Thessaloniki.

Nόμιμος εκπρόσωπος της S.E.G.T. είναι ο κ. Θεοφάνης ο οποίος αναμένεται να είναι και ο επόμενος επικεφαλής της ΟΛΘ Α.Ε. Να προστεθεί ότι ο κ. Wenzel, CEO της γαλλικής Terminal Link, έχει επανειλημμένως δηλώσει την απόφαση της Κοινοπραξίας να επενδύσει στην παραγωγική αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στις αναπτυξιακές προοπτικές του οποίου και πιστεύει.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η νέα διοίκηση αναμένεται να εγκατασταθεί στον ΟΛΘ και να αναλάβει το μάνατζμεντ τον Ιανουάριο του 2018, αφού προηγουμένως η μεταβίβαση θα έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η σύμβαση παραχώρησης περάσει από τη Βουλή, στην οποία θα έχει κατατεθεί σχετικό σχέδιο νόμου.

Μένει να φανεί στους επόμενους μήνες, εάν η Belterra, ενδεχομένως σε συνεννόηση με τις Terminal Link και DIEP, συνεχίζει να έχει ενδιαφέρον για το σχέδιο της ΓΑΙΑΟΣΕ που θέλει να παραχωρήσει την έκταση του πρώην στρατοπέδου Γκόνου, για τη δημιουργία logistics center.

Πηγή: www.voria.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter