Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φιλοξενία Προσφύγων στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

limani thessaloniki708 480x270

Πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης και στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Θ Α.Ε, σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος ο αντιπρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ Κων/νος Μέλλιος, οι εκπρόσωποι της κας Υπουργού ΜΑΘ, ο Γεν. Γραμματέας Δήμου Θεσσαλονίκης κος Ψαρράς Θωμάς και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Καλυψώ Γούλα, εκπρόσωπος στρατιωτικής, αστυνομικής και λιμενικής αρχής, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε, εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού, ο ιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου της Ο.Λ.Θ ΑΕ, στην οποία ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες προκειμένου να φιλοξενηθούν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οι 450 πρόσφυγες που πρόκειται να αφιχθούν αύριο τις πρωινές ώρες, από το λιμάνι της Καβάλας, με λεωφορεία. Ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης έχει έγκαιρα προχωρήσει στις αναγκαίες διαρρυθμίσεις, σε εργασίες συντήρησης και προσαρμογής στην 3η προβλήτα και στις αποθήκες 18 και 21, ώστε το λιμάνι να μπορεί να ανταποκριθεί σε περίπτωση που χρειαστεί να φιλοξενήσει τους πρόσφυγες από τη Συρία, εξασφαλίζοντας παράλληλα και τους αναγκαίους χώρους υγιεινής των προσφύγων καθώς και τις διόδους εισόδου και εξόδου τους καθώς και τον έλεγχο τους.

Ο Δήμος θα αναλάβει τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων ομάδων ώστε να είναι απρόσκοπτη η παραμονή και η ικανοποίηση των βασικών αναγκών των προσφύγων.

Οι επιλεγμένοι χώροι και προβλήτα είναι εκτός Ελευθέρας Ζώνης, μακράν του επιβατικού σταθμού δεν επηρεάζουν τη λειτουργία και τις εργασίες του Εμπορικού και Επιβατικού Λιμένα και έχουν άμεση πρόσβαση στους Κεντρικούς Οδικούς άξονες (Πύλες 10και 11).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter