Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Α. Σαμαράς: Αναβαθμίζεται ο ρόλος του ΟΛΘ

Olth-5932

Τρείς μεγάλες παρεμβάσεις που θα δώσουν και νέα αναπτυξιακή δυναμική» στη Β. Ελλάδα, με κορυφαία την αναβάθμιση του ΟΛΘ, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο πρωθυπουργός από του βήματος της ΔΕΘ.

Ο πρωθυπουργός μεταξύ άλλων σημείωσε το ρόλο του λιμένα για την Βαλκανική και όχι μόνο, έκανε λόγο για συνέργειες με τα άλλα λιμάνια του άξονα της Εγνατίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα της ιδιωτικοποίησης σημειώνοντας με νόημα ότι αυτή αποτελεί κοινή απαίτηση των παραγωγικών τάξεων της Β. Ελλάδας.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι σε συνέντευξη Τύπου του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος με αποκλειστικό θέμα την αξιοποίηση του ΟΛΘ τονίστηκε η αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών για να μην χαθεί το momentum που οι παραγωγικές τάξεις θεωρούν κρίσιμο για το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Β. Ελλάδος ενώ η σχετική επισήμανση έγινε στη προ της ΔΕΘ συνάντηση των εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων της βόρειας Ελλάδας ( ΕΒΕΘ, ΣΕΒΕ, ΣΒΒΕ, ΕΕΘ, ΒΕΘ, ΣΕΤΕ), στην Αθήνα, με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά. Είναι δε τέτοια η αποφασιστικότητα των παραγωγικών τάξεων να προχωρήσει η πώληση του ΟΛΘ ώστε «προετοιμάζεται» συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα εμφάνισε σημαντική κερδοφορία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter