Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ιωαννίδης: Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία

ioannidis-04

"Δεν μπορεί να περάσει η πώληση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τον τρόπο που τώρα προωθείται! Είμαστε σαφώς κατά της πώλησης, καθώς αυτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση την ενδεδειγμένη λύση για την πόλη" δήλωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της λύσης που δόθηκε στο λιμάνι του Πειραιά με την Cosco.

Ο κ. Ιωαννίδης εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ για πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΘ και σημείωσε: "Η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να ανατραπεί πάση θυσία και να προχωρήσουμε σε μια λύση βασισμένη στο μοντέλο COSCO, όπως είχε γίνει στο λιμάνι του Πειραιά. Το μοντέλο αυτό, όπως εφαρμόστηκε πριν από 8 χρόνια από την κυβέρνηση Καραμανλή ήταν πετυχημένο, γεγονός που σήμερα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, παρόλο που τότε πολλοί ήταν αντίθετοι.

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός να εφαρμόζεται διαφορετικό μοντέλο στην Αττική και διαφορετικό στη Θεσσαλονίκη, και να βγαίνει έτσι ζημιωμένη η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία γενικότερα. Για να ανατραπεί η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, πρέπει να υπάρξουν πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρέπει να κινηθούμε δυναμικά και αποφασιστικά, για να διεκδικήσουμε για τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία αυτά που δικαιούται. Μπορώ να βεβαιώσω, ότι αυτό ακριβώς θα πράξουμε. Επαναλαμβάνω: Με περιφερειάρχη Ιωαννίδη, δεν περνά πώληση του λιμανιού!"

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter