Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αντιδράσεων συνέχεια για τον Ο.Λ.Θ.

Olth-5932

Νέος κύκλος αντιδράσεων για την επικείμενη πώληση του Ο.Λ.Θ. από πολιτευτές, υποψήφιους των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών, έχει πυροδοτηθεί από την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου (67%) του Ο.Λ.Θ. κατ' αναλογίαν της διαδικασίας που έχει δρομολογηθεί και για τον Ο.Λ.Π.

Οι αντιδράσεις λίγο ως πολύ ήταν γνωστές, με κορυφαία εκείνη του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με ανακοίνωσή του είχε τοποθετηθεί κατά της εν λόγω επιλογής, ωστόσο οι διαδικασίες τρέχουν και εναπομένει να δούμε στα τεθέντα χρονικά διαστήματα, τόσο για τη περίπτωση του Ο.Λ.Θ., όσο και για την περίπτωση του Ο.Λ.Π., ποιά θα είναι η εξέλιξη και ποιοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, πέραν της γνωστής περίπτωσης για τον Ο.Λ.Π. που είναι βέβαια η Cosco.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει ένα μπαράζ δημοσιευμάτων που αναφέρεται στη δυναμική των δύο λιμανιών, όπου μεταξύ των άλλων καταδεικνύεται περίτρανα, ότι χάρη στην έλευση της Cosco στο Πειραιά το εν λόγω λιμάνι βρίσκεται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος, έχει εμφανίσει σημαντική αύξηση κινήσεων, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία και άλλες παγκόσμιας εμβέλειας εταιρείες υψηλής τεχνολογίας πρόκειται να προστεθούν στο πελατολόγιο της PCT S.A. το προσεχές διάστημα, καθώς οι μεγάλες εταιρείες προτιμούν να κερδίζουν χρόνο έναντι της επιλογής των λιμανιών της Β. Ευρώπης, άρα και κόστος, για τη διασπορά τω προϊόντων τους.
Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, είναι προφανές ότι η εγγύτητα του Ο.Λ.Θ. στις Βαλκανικές αγορές προσδιορίζει και το πεδίο ενδιαφέροντος, όπως προσδιορίζεται και το πεδίο ενδιαφέροντος και για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δειλά το τελευταίο διάστημα κάνει την εμφάνιση του στο πεδίο προσοχής μεγάλων ναυτιλιακών επιχειρήσεων, με ένα ρόλο που δεν αγνοείται και από τα ευρύτερα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter