Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΘ: Προσεχώς σιδηροδρομική διασπορά εμπορευμάτων στη Βαλκανική

olth-00

Πυρετώδεις φαίνεται πως είναι οι διαδικασίες ενεργοποίησης της σιδηροδρομικής μεταφοράς φορτίων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμούς της Βαλκανικής καθώς υπολογίζεται ότι εντός του πρώτου τετραμήνου του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διεργασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, μεθαύριο Πέμπτη, σε κοινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ Π. Θεοφανόπουλου, του προέδρου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Σ. Αγγελούδη και του προέδρου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α. Ζηλιασκόπουλου, πρόκειται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ του ΟΛΘ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για κοινή συνεργασία, με στόχο την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και του σιδηροδρόμου ως προς την μεταφορά φορτίων στη Βόρειο Ελλάδα, τα Βαλκάνια και την Τουρκία.
Στόχος είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο η υφιστάμενη σιδηροδρομική υποδομή του λιμένα ώστε να δρομολογηθούν σιδηροδρομικοί συρμοί μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αλλά και χύδην φορτίων με προορισμούς στα Βαλκάνια και την Τουρκία. Ωστόσο βασική, προϋπόθεση για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος είναι η αναβάθμιση των υποδομών του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, καθώς πέραν της αξιοπιστίας και της ποιότητας του μεταφορικού έργου, συμβάλει και στην αύξηση της χωρητικότητας του δικτύου και επομένως της μεταφορικής διαδικασίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter