Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Τέλος συμφόρησης» σε Αμερικανικά λιμάνια

0Containers stacked

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Ναυτιλιακής Επιτροπής των ΗΠΑ (FMC) Daniel Maffei επισκέφθηκε το λιμάνι της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ (PANYNJ) για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης συμφόρησης.


Το λιμάνι έχει σημειώσει αύξηση φορτίου σχεδόν 12% από έτος σε έτος σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και εκπληκτική αύξηση του όγκου φορτίου κατά 34% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο κατά την περίοδο πριν από την πανδημία του 2019 - γεγονός που οδήγησε σε αυξανόμενα προβλήματα συμφόρησης.
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η PANYNJ ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει ένα νέο τριμηνιαίο τέλος εμπορευματοκιβωτίων για τους θαλάσσιους μεταφορείς ως μέρος της προσπάθειας του λιμένα να μειώσει τη συμφόρηση.
Το τέλος διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων, με στόχο την αποθήκευση πλεοναζόντων κενών εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι για μεγάλα χρονικά διαστήματα, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 εν αναμονή υποχρεωτικής ομοσπονδιακής περιόδου προειδοποίησης 30 ημερών.
Το τέλος θα μειώσει τον αριθμό των πλεοναζόντων κενών εμπορευματοκιβωτίων που κατοικούν στο λιμάνι και θα απελευθερώσει την απαραίτητη χωρητικότητα για εμπορευματοκιβώτια που είναι γεμάτα εισαγωγές και έτοιμα για παραλαβή από τους ιδιοκτήτες φορτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter