Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επενδύει στο υδρογόνο το λιμάνι της Βαλένθια

0υδρογόνο

Το λιμάνι της Βαλένθια, που διαγκωνίζεται με τον Πειραιά για την πρώτη θέση της Μεσογειακής κατάταξης των λιμένων, θα γίνει το πρώτο λιμάνι στην Ευρώπη που θα ενσωματώσει τεχνολογίες υδρογόνου μετά την έναρξη των εργασιών για την εγκατάσταση σταθμού παροχής υδρογόνου τον Ιανουάριο του 2022.
Η εγκατάσταση της μονάδας εντάσσεται στη δέσμευση του λιμένα για την πρωτοβουλία «Valenciaport 2030, μηδενικές εκπομπές», η οποία προωθεί την απαλλαγή του ισπανικού λιμενικού συστήματος από τις ανθρακούχες εκπομπές, καθώς ο λιμένας στοχεύει να γίνει καθαρός μηδενικός έως το 2030.
Ο σταθμός υδρογόνου (HRS) θα είναι κινητός και θα παρέχει τα απαραίτητα καύσιμα για εξοπλισμό και μηχανήματα σε όλο το λιμάνι.
Το εργοστάσιο εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου H2Ports, το οποίο συντονίζεται από το Ίδρυμα Valenciaport σε στενή συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή και χρηματοδοτείται από την Κοινή Επιχείρηση Κυψελών Καυσίμου και Υδρογόνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FCH JU). Το έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση της μετάβασης της ευρωπαϊκής λιμενικής βιομηχανίας προς ένα αποτελεσματικό μοντέλο χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα/μηδενικών εκπομπών και ασφαλούς λειτουργίας.
Το λιμάνι της Βαλένθια έχει σημειώσει πρόσφατη επιτυχία στην προσπάθειά του να καταστεί πιο περιβαλλοντικά βιώσιμο, καθώς μείωσε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 30% μεταξύ 2008 και 2019, αυξάνοντας παράλληλα τη θαλάσσια κυκλοφορία του κατά 42%. Όπως ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2021, το λιμάνι ανέφερε ότι τα στοιχεία το τοποθετούν ως διεθνές σημείο αναφοράς στις λιμενικές εξελίξεις και τις στρατηγικές για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter