Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έκτο PERS για το λιμάνι της Βαλένθια

0valencia port

Ο ESPO με ανακοίνωσή του συνεχάρη το λιμάνι της Βαλένθια για την επιτυχή έκτη κατά σειρά ανανέωση του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης (PERS) της EcoPorts.
Η Isabelle Ryckbost, Γενική Γραμματέας του ESPO, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά συγχαίρω το λιμάνι της Βαλένθια για τα επιτεύγματά του στην ανανέωση της πιστοποίησης PERS. Το λιμάνι της Βαλένθια είναι ένα μακροχρόνιο μέλος της κοινότητας EcoPorts, έχοντας ενταχθεί ήδη από το 2003. Η συνεχής δέσμευση της Βαλένθια με τα περιβαλλοντικά ζητήματα - και η επιμονή στον εντοπισμό και την αντιμετώπιση νέων ζητημάτων όταν προκύπτουν - αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και φιλοδοξίας τους και μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για άλλα λιμάνια.»
Ως υπόβαθρο, η πιστοποίηση PERS απαιτεί από τον λιμένα να προτείνει μια σειρά μέτρων για την επίδειξη αποτελεσματικής περιβαλλοντικής διαχείρισης. Τα μέτρα αυτά κυμαίνονται από τον εντοπισμό και την παρακολούθηση των πλέον σχετικών περιβαλλοντικών προκλήσεων έως την ενίσχυση της επικοινωνίας με την τοπική κοινότητα και την αύξηση της διαφάνειας μέσω της δημιουργίας και δημοσίευσης μιας περιβαλλοντικής έκθεσης.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δέσμευση και την αφοσίωση που επέδειξε το λιμάνι της Βαλένθια όσον αφορά την περιβαλλοντική διαχείριση και τη συμμετοχή στην κοινότητα των Ecoports. Η συνεχής ενασχόλησή του με τα περιβαλλοντικά ζητήματα συνδυάζεται με την προθυμία να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει νέα ζητήματα όταν προκύπτουν. Η πιστοποίηση PERS αποτελεί απόδειξη της φιλοδοξίας τους να αντιμετωπίσουν την πρόκληση που θέτει η κλιματική αλλαγή. Γι 'αυτό και συγχαίρω το λιμάνι για άλλη μια φορά και ανυπομονώ να τους έχουν ως βασικά μέλη της κοινότητας EcoPorts μας για πολλά χρόνια στο μέλλον», σχολίασε ο συντονιστής EcoPorts, Valter Selén.
Ο αριθμός των πιστοποιημένων λιμένων PERS ανέρχεται σήμερα σε 23, περίπου το ένα πέμπτο των 116 λιμένων του δικτύου Ecoports. Η συμμόρφωση με το πρότυπο PERS αξιολογείται ανεξάρτητα από το Lloyd's Register, με το πιστοποιητικό να έχει ισχύ δύο ετών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter