Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σημαντική αύξηση εσόδων για το λιμάνι της Ελευσίνας εν μέσω πανδημίας

0ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Σημαντική αύξηση σημείωσαν τα έσοδα του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, Ιανουάριος-Απρίλιος 2020 σε σχέση με αντίστοιχο τετράμηνο του 2019.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Οικονομικών Υπηρεσιών του Ο.Λ.Ε. ΑΕ, η αύξηση των εσόδων του εμπορικού Λιμένα της Ελευσίνας ξεπερνά το 28% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019. Και μάλιστα παρά τη μείωση που προέκυψε σε έσοδα από λιμενικά τέλη κατόπιν της κατά γράμμα εκτέλεσης της εφαρμοστικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκαν μειωμένα λιμενικά τέλη κατά 20% και πλήρης απαλλαγή (100%) από το τέλος παραχώρησης χώρων της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης για την λειτουργία καταστημάτων εστίασης κατά τους κρίσιμους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο 2020, λόγω της πανδημίας.
Επισημαίνεται ότι η συνολική αύξηση των εσόδων του Ο.Λ.Ε. ΑΕ κατά το πρώτο τετράμηνο του 2020 συγκριτικά με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2019, οφείλεται ως επί το πλείστον στην εμπορική χρήση του Λιμένα Ελευσίνας. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εμπορευματική κίνηση παρουσίασε άνοδο κατά 30% σε σχέση το 2019, λόγω της αύξησης του όγκου των φορτίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter