Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμμετέχει η ΟΜΥΛΕ στην απεργία της Πρωτομαγιάς

omyle

Τη συμμετοχή των σωματείων- μελών της στα λιμάνια της χώρας στην απεργία της Πρωτομαγιάς ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:


«Η ΟΜΥΛΕ και τα σωματεία μέλη μας όλων των Λιμανιών της Χώρας, συμμετέχουμε στην ΑΠΕΡΓΙΑ της Πρωτομαγιάς. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στα Λιμάνια να πάρουν μέρος στην ΑΠΕΡΓΙΑ, καθώς πολλά προβλήματα και πολλές διεκδικήσεις μας γίνονται ακόμα πιο επίκαιρα εν μέσω της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ και των συνεπειών της.
Φέτος η εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με μια διπλή επίθεση: την επίθεση της πανδημίας του Κορωνοϊού που απειλεί τις ζωές μας και την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, όπου με νομοθετικές πράξεις αναγκαστικού δικαίου, η κυβέρνηση επιχειρεί όχι μόνο να μεταφέρει το βάρος της κρίσης στους εργαζόμενους, αλλά προχωρώντας στην επόμενη μέρα, ετοιμάζεται να μονιμοποιήσει τα έκτακτα μέτρα και να οδηγήσει στην περαιτέρω διάλυση και των εργασιακών σχέσεων.
Αυτή η πολιτική που κτίστηκε ερήμην των εργαζόμενων και των εκπροσώπων τους, που οριζόντια εφαρμόζεται από τις μικρές πληττόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες δίνουν αγώνα επιβίωσης αλλά και από κερδοφόρες βιομηχανίες, επιβλήθηκε χωρίς ουσιαστικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς επιτρέποντας σε «επιδέξιους» εργοδότες να επιβάλλουν ένα τοπίο εργασιακού μεσαίωνα και να εκμεταλλεύονται δημόσιο χρήμα.
Επιπλέον, στα Λιμάνια από την αρχή του χρόνου και μέσα στο δύσκολο περιβάλλον της πανδημίας, η Κυβέρνηση με διαδικασίες express πέρασε μια σειρά τροπολογιών για να επισπεύσει την fast track ιδιωτικοποίηση και των Περιφερειακών Λιμένων, επιδεινώνοντας και συνεχίζοντας την πολιτική της προηγούμενης Κυβέρνησης. Χωρίς καμία διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και των εργαζόμενων.
Μέσα στη ζοφερή αυτή κατάσταση οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα παραμένουμε στη πρώτη γραμμή καθημερινά, δηλώνουμε ότι με κάθε μέσο θα αντικρούσουμε κάθε προσπάθεια για την αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία με αίσθημα βαθιάς αλληλεγγύης προς όλους τους εργαζόμενους, δηλώνουμε ότι θα δώσουμε κάθε μάχη ώστε να μην υπονομευτεί η εργασία και οι εργαζόμενοι, η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Θα συνεχίσουμε να “τιμούμε“ την 1Η ΜΑΗ καθημερινά με την αντίσταση και τους αγώνες μας σε κάθε προσπάθεια που επιβουλεύεται την δουλειά, την αμοιβή και την αξιοπρέπεια των εργαζόμενων”.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter