Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ελληνική Εταιρεία Logistics : Ανακοινώθηκαν οι στόχοι ανάπτυξης για το 2020

0Ροδόπουλος

Με την εξαγγελία των δράσεων για το 2020 πραγματοποιήθηκε η ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες μέλη της EEL, δημοσιογράφων και εκπροσώπων φορέων της επιχειρηματικότητας της χώρας μας. Είχε προηγηθεί η Απολογιστική Γενική Συνέλευση των πεπραγμένων του 2019.
Αναφερόμενος στις δράσεις του 2019, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, κ. Νίκος Ροδόπουλος, αναφέρθηκε στις συνεργασίες που σύναψε ο Οργανισμός με το Ινστιτούτο Λιμενικής Κατάρτισης ΕΞΑΝΤΑΣ, την Ένωση Εφοπλιστών Πλοίων Μικρών Αποστάσεων για την ενίσχυση της πολυτροπικότητας των μεταφορών, τη διαΝΕΟσις, το κορυφαίο Think Tank για την καταγραφή σημαντικών προτάσεων ανάπτυξης για τη χώρα μας, το Πανεπιστήμιο Πειραιά για την αναβάθμιση των σχέσεων του Τομέα με την επιστημονική κοινότητα, ενώ τόνισε τις διαχρονικές σχέσεις με το ΕΒΕΠ και τον ΣΕΒ για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας της χώρας μας, και ειδικά της μεσαίας. Επίσης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Logistics στο σχήμα που επιλέχθηκε από την ΕΣΕΕ για την εκπαίδευση στελεχών πάνω στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, ενέργεια που θα συνδράμει στην ουσιαστική γνώση των νέων, αλλά και στη δημιουργία αποθεματικού για τον Οργανισμό.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος, κ. Νικόλαος Ροδόπουλος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, «Πιστεύουμε στην ελληνική επιχειρηματικότητα και θέλουμε, με έμφαση στη μικρομεσαία, να προσφέρουμε το αρτιότερο, νόμιμο, δικαιότερο και ευέλικτο πλαίσιο ανάπτυξης. Η θέση μας στο Εθνικό Συμβούλιο Ανάπτυξης Logistics κινείται σε αυτή τη σταθερή γραμμή προόδου, εξέλιξης και εθελοντικής προσφοράς».
Οι στόχοι της Ελληνικής Εταιρείας Logistics για το 2020 είναι οι εξής:
-Επικαιροποίηση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τα Logistics με ένα μοντέλο το οποίο θα βοηθά στη μελέτη των διαμορφούμενων συνθηκών και των αναδυόμενων ευκαιριών.
-Μεταβολή, ολοκλήρωση και διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου, δηλαδή νομοθετήματα, που θα απελευθερώνουν τη δυναμική των επενδύσεων .
-Ολοκλήρωση της νομοθεσίας για τα επιχειρηματικά πάρκα, δημιουργώντας νομιμότητα εναρμονίζοντας την Ελλάδα με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, με ταυτόχρονη προφύλαξη του περιβάλλοντος.
Στο πλαίσιο των δράσεών της για το 2020 η Ελληνική Εταιρεία Logistics ανακοίνωσε την διεξαγωγή του 23ου Πανελληνίου Συνεδρίου της κατά τη διάρκεια του οποίου θα δοθεί έμφαση στην διαμόρφωση πολιτικών που θα ανταποκρίνονται στα αιτήματα της αγοράς.
Τέλος, ανακοινώθηκε η δημιουργία θεσμού της μόνιμης υποτροφίας της EEL, που θα δίνεται μία φορά το χρόνο για μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του PLYMOUTH της Αγγλίας, με την υποστήριξη και ευγενική συνεισφορά του Κολλεγίου BCA.
Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΕL προλόγισε ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Αντιπρόεδρος Λειτουργιών του Οργανισμού, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ.: Στέργιος Πιτσιόρλας, τ. αν. Υπουργός Ανάπτυξης, Ιάσων Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, Δημήτρης Μαθιός, Πρόεδρος ΣΒΑΠ, Νίκος Μαυρίκος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εφοδιαστών Πλοίων – Εξαγωγέων, Φίλιππος Κωστόπουλος, Πρόεδρος Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, Μανώλης Βιτσαράς, Πρόεδρος ΣΥΝΔΕΕ&L, Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα Επικοινωνίας ΣΕΒ, Διονύσης Γρηγορόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους και Δημήτρης Κιούσης, Α΄ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς - Π.Ε.Ε.Δ.
Χρυσός χορηγός της εκδήλωσης ήταν η εταιρεία JUNGHEINRICH και υποστηρικτές οι ΕΟΣ Σάμου και GLOBAL EVENTS.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter