Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Άγκυρα» στην Πλοηγική λόγω… κοροναϊού – Παρέμβαση Πλακιωτάκη ζήτησε η Δ.Ν.Ε.

0Pilotage2

Παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη ζήτησε με επείγον έγγραφό της η Διεθνής Ναυτική Ένωση (Δ.Ν.Ε.) προκειμένου να παρασχεθούν οι κατάλληλες οδηγίες στην Πλοηγική Υπηρεσία και όχι μόνο, σχετικά με τον κοροναϊό.

Η Ένωση ,με αφορμή «άρνηση» από την ΠΥ εξυπηρέτησης του κατάπλου του «ΥΜ WARRANTY” στις εγκαταστάσεις του λιμένα Πειραιά επικαλούμενη τη μη ύπαρξη σχετικών οδηγιών για διενέργεια υγειονομικού ελέγχου για τη νόσο καθόσον το πλοίο είχε καταπλεύσει σε λιμένα της Κίνας, σημειώνει τους κινδύνους από τον αντίκτυπο που θα δημιουργηθεί για τη χώρα στην περίπτωση μη εξυπηρέτησης πλοίων αλλά και της ζημίας που θα επέλθει στους ναυτικούς πράκτορες και τις εταιρίες των πλοίων που καταπλέουν στον Πειραιά. Μάλιστα η Ένωση καταρρίπτει τη «φοβία» της ΠΥ καθώς στο έγγραφό της σημειώνει ότι το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από Κινεζικό λιμάνι προ εικοσαημέρου διερχόμενο από λιμένα της Σιγκαπούρης όπου δεν υπάρχει κρούσμα του υιού επισημαίνοντας ότι ούτε με βάση τα έγγραφα του πλοίου και κατά δήλωση του πλοιάρχου δεν έχει εκδηλωθεί περιστατικό ασθένειας ή εμπύρετης κατάστασης σε μέλος του πληρώματος.Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, νωρίς σήμερα το πρωί, υπέβαλε αίτημα στην Υγειονομική Υπηρεσία Πειραιά, έτσι ώστε να διατεθεί συνεργείο ιατρικού προσωπικού που θα διενεργεί ελέγχους σε εμπορικά πλοία που φτάνουν στον Πειραιά από την Κίνα.
Πηγές του Υπουργείου Ναυτιλίας εκτιμούν ότι δεν συντρέχει λόγος μεγάλης ανησυχίας, καθώς με βάση και τις επίσημες ανακοινώσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η περίοδος επώασης του ιού υπολογίζεται περίπου στις 14 μέρες, ενώ ένα ταξίδι από την Κίνα με προορισμό τον Πειραιά διαρκεί 21 μέρες για τα πλοία containers, καθώς μεσολαβούν και άλλα λιμάνια προσέλκυσής τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter