Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με τις νέες διοικήσεις των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας, συναντήθηκε ο υπ. Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης

0plakiwtakis3

Με τις νέες διοικήσεις των δέκα μεγάλων περιφερειακών λιμανιών της χώρας συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ο υπουργός Ναυτιλίας, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στις νέες διοικήσεις των λιμένων, αναφέρθηκε στο πλάνο της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα του ελληνικού λιμενικού συστήματος σε σχέση πάντα με τα δέκα μεγάλα περιφερειακά λιμάνια της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι πολύ σύντομα το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα είναι έτοιμο να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καθορίζουν τον τρόπο μέσω του οποίου θα μετεξελιχθούν τα λιμάνια της περιφέρειας.
Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε ότι τα λιμάνια μπορούν και πρέπει να καταστούν ατμομηχανές ανάπτυξης όχι μόνο της εθνικής οικονομίας αλλά και της περιφέρειας και κάλεσε τις διοικήσεις των λιμανιών να ενημερώνουν σταθερά τις τοπικές κοινωνίες και τους τοπικούς φορείς για τα όσα σχεδιάζονται. «Η τοπική αυτοδιοίκηση, οι φορείς των πόλεων στις οποίες βρίσκονται τα λιμάνια, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να είναι κοινωνοί των σχεδιασμών για το μέλλον των λιμανιών», υπογράμμισε ο κ. Πλακιωτάκης.
Στη συνέχεια οι διοικήσεις των λιμένων αναφέρθηκαν εκτενώς στην κατάσταση που συνάντησαν παραλαμβάνοντας τα καθήκοντα τους, ενώ περιέγραψαν και τα επόμενα βήματα τους.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η γενική γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικότητας, Χριστιάνα Καλογήρου, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, 'Αρης Ξενόφος, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης και ο επικεφαλής Στρατηγικής και Συντονισμού Έργων Λιμένων και Μαρινών του ΤΑΙΠΕΔ, Θάνος Λιάγκος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter