Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θετική αντίδραση ΒΕΠ – ΣΕΝΑΒΙ στις προθέσεις του ΟΛΠ για την ναυπηγοεπισκευή

0zoni

Με ικανοποίηση χαιρετίζει ο βιοτεχνικός και παραγωγικός κόσμος του Πειραιά τις θετικές προθέσεις που εξέφρασε ο νέος ισχυρός άνδρας του ΟΛΠ κ. Yu Zenggang ότι θα στηρίξει την τοπική οικονομία, αποδεχόμενος τις ελληνικές θέσεις και να αποδώσει ο Οργανισμός υπεραξίες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην ναυπηγοεπισκευή.


Η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς συμμετείχε στη συνάντηση που συγκάλεσε ο νέος πρόεδρος του ΟΛΠ με τους εκπροσώπους των ναυπηγοεπισκευαστών στη Ναυτιλιακή Λέσχη και εκφράζει κατ’ αρχήν την ικανοποίησή της για τη βούληση που επιδεικνύεται να εισακουστούν οι προβληματισμοί και οι θέσεις τους.
Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος επισημαίνει τα εξής:
«Με χαρά ακούσαμε τον νέο Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς να απευθύνεται με ειλικρίνεια, κατανόηση και διάθεση συνεργασίας προς τους επιχειρηματίες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, απέναντι στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Πλακιωτάκη και τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας. Η διάθεση για σειρά επενδύσεων και εκσυγχρονισμού σε όλο το πλέγμα των ναυπηγοεπισκευαστικών δραστηριοτήτων στον Πειραιά αποτελεί μια πρώτη ασφαλή ένδειξη για ένα καλύτερο μέλλον για επιχειρήσεις και εργαζομένους που πλήρωσαν ακριβά το αντίτιμο της κρίσης.
»Επειδή στην πραγματική οικονομία όμως, δεν αρκούν οι προθέσεις, αναμένουμε και παραμένουμε σε στενή συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας για να συνεργαστούμε και να προωθήσουμε συνέργειες, προτάσεις και σχεδιασμούς που θα επιβεβαιώσουν την εκφρασμένη βούληση της διοίκησης του ΟΛΠ να επενδύσει και να διασφαλίσει με σαφείς πρωτοβουλίες την ανεξαρτησία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.
»Επισημαίνουμε τη δήλωση που έκανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος σημείωσε ότι ο ΟΛΠ και η Cosco θα πρέπει να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στη λειτουργία του εμπορικού λιμένα συγκριτικά με το επιβατικό, εντείνοντας την προσέγγιση με την επιχειρηματική, οικονομική και κοινωνική κοινότητα του Πειραιά. Αυτός είναι ο μονόδρομος για να επιβεβαιώσει το ρόλο του στη Μεσόγειο και στην Ευρώπη, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας».
Στο ίδιο πλαίσιο, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας (Σ.Ε.ΝΑ.ΒΙ.) κ. Βασίλης Κανακάκης δήλωσε στους δημοσιογράφους:
«Καλοδεχούμενες είναι οι επενδύσεις στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Είναι βασική μας θέση για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας που υπάρχουν σήμερα, να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και να διατηρηθεί η υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία στις επιχειρήσεις του κλάδου μας.
»Ο Δάντης έχει πει ότι ‘ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις’. Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθεί η ρήση αυτή. Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι επιβάλλεται η διασφάλιση της ανεξαρτησίας και λειτουργίας της ΝΕΖ, να γίνει σεβαστή κάθε πρόνοια στη σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ και ο διαχειριστής της υποδομής να προχωρήσει σε μια νέα εποχή για το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας συνεργαζόμενος με τις επιχειρήσεις της ναυπηγικής βιομηχανίας που δίνουν ζωή στον Πειραιά».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter