Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης εκπονεί ο Ο.Λ.Α.

0kamarinakis

Σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων γεγονότων και φαινομένων προωθεί ο ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας κ. Απόστολος Καμαρινάκης. Το σχέδιο δεν θα περιορίζεται μόνο την προστασία θαλάσσιου περιβάλλοντος, αλλά θα εκτείνεται και σε άλλα φαινόμενα, όπως πυρκαγιά, ισχυρές καταιγίδες, χιονοπτώσεις κοκ. Με τον τρόπο αυτό δεν θα θωρακιστεί μόνο το λιμάνι της Ελευσίνας ενόψει μάλιστα και του 2021 κατά το οποίο η Ελευσίνα θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, αλλά δυνητικά θα αποκτήσει όλη η ευρύτερη περιοχή ένα πλάνο ικανό να δώσει ρεαλιστικές λύσεις σε έκτακτα γεγονότα.
Προκειμένου να σχηματοποιηθεί το πλαίσιο του σχεδίου θα συγκληθεί άμεσα στον Ο.Λ.Ε. ευρεία σύσκεψη στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς όπως είναι, στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της περιοχής, καθώς και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο του Δήμου Ελευσίνας, όσο και και των όμορων Δήμων.
Να σημειωθεί ότι ήδη ο κ. Καμαρινάκης προκάλεσε μια πρώτη σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην οποία μετείχαν στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας θαλασσίου Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Πλοίαρχο ΛΣ Γιώργο Μαραγκό, αλλά και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων.
Στην διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν τα υφιστάμενα σχέδια προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος και εξετάσθηκαν τρόποι ενίσχυσης των σχεδίων αυτών εκ μέρους της αρμόδιας διεύθυνσης του υπουργείου Ναυτιλίας

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter